OSTALI SPORTOVI

Najmasovnija ovogodišnja auto utrka u Hrvatskoj, pobjednik Hrvoje Belinić

U Ogulinu održana utrka HAKS Kup Formula Driver (Memorijal Ivica Kišasondi) za prvenstvo Hrvatske.

Nakon jednogodišnje stanke, Auto klub Klek bio je opet organizator utrke Formula Driver na stazi podno Kleka (4300 m), a odlično vrijeme privuklo je rekordan broj natjecatelja i gledatelja, čak 119 prijavljenih, od čega se njih 115 pojavilo na startu. Dobar dio njih nastupio je u regionalnoj utrci za prvenstvo Istarske rivijere, u Formuli Driver za prvenstvo Hrvatske vozilo je 45 vozača, a završilo njih 36.

Kao najbrži u dvije vožnje, istaknuo se Hrvoje Belinić iz AK Pula-Rovinj u Renaultu Clio Cupu, koji je drugoplasiranog Talijana Franca Giaocmazzija ostavio iza sebe za 0,82 sekunde, a treći je bio Vjekoslav Čičko (AK Buzetsport) sa gotovo 10 sekundi zaostatka. Dalje u poretku slijede: Nenad Damarija (AK Pula Rovinj), Karlo Pelicar (AKORK Skok Racing), Renato Herc (AK Ri Autosport), Sandro Zilli (AK Buzet Autosport), Marin Leš (AK Zagorje)…

Najbolje plasirani član Auto kluba Klek u ukupnom poretku bio je Anton Kušić na 11. mjestu, a koji je osvojio i 1. mjesto u klasi 5, Erika Marija Kušić je u ovoj muškoj konkurenciji zauzela solidno 34.mjesto, a Robert Pleše je morao odustati zbog kvara na vozilu.

U kategoriji vozačica najbolja je bila Sanja Paradiž (AMD Skiro), a Erika Marija Kušić bila je četvrta, kod juniora Karlo Pelicar, a u poretku čak 25 klubova pobijedio je AK Pula-Rovinj ispred AK Buzet Autosport, dok je Auto klub Klek osvojio solidno 5. mjesto..

Od ostalih ogulinskih vozača iz AK Klek, treba istaknuti 5. mjesto Vedrana Paseka u klasi 2.
Auto klub Klek i ovaj puta pobrao je brojne pohvale za organizaciju ove državne i međunarodne utrke Formula Driver, kako od natjecatelja, tako i od nazočnih čelnih ljudi Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS).

Autor: Darko Pribanić