OSTALI SPORTOVI VIJESTI IZ HOO

Najbolja hrvatska badmintonašica Jelena Buchberger pobjednica Europskog kupa do 17 godina

Izostankom natjecanja u blagdanskom razdoblju, do izražaja dolaze ukupni plasmani sportaša i sportašica na svjetskim ljestvicama ili pak u pojedinim natjecanjima europske i svjetske razine.

Tako je najbolja hrvatska badmintonašica, 16-godišnja Jelena Buchberger, posljednjih dana ove godine postala pobjednica Europskog kupa do 17 godina za 2022. godinu, što je sjajan uspjeh i za nju osobno i za hrvatski badminton.

U konkurenciji gotovo 500 igračica, koje su se natjecale u Europskom kupu tijekom 2022. godine, Velikogoričanka je na kraju završila na vrhu redoslijeda s osvojenih 1100 bodova. Napeto se isčekivao ishod prosinačkog, posljednjeg turnira sezone u Nizozemskoj, na kojem naša badmintonašica nije nastupila, a razlog praćenja bio je nastup njezine najbliže pratiteljice Johanke Ivanovičove. Slovakinja je morala osvojiti turnir da bi preskočila Jelenu Buchberger za minornih 15 bodova, no u konačnici je zapela već u četvrtfinalu i ukupna pobjeda je “ostala” u Hrvatskoj.

Ovaj rezultat dobiva na važnosti činjenicom da je Buchberger izbivala s terena gotovo četiri mjeseca zbog ozljede stopala ligamenata u kolovozu. Iduće godine nastupat će u konkurenciji do 19 godina, ali i među seniorkama u Europi, kako bi njezin prijelaz bio što “bezbolniji. Osim trijumfa u ukupnom redoslijedu Europskog kupa do 17 godina,.Jelena Buchberger u ovom je trenutku i najbolja seniorska igračica Hrvatske.

Hrvatski olimpijski odbor čestita Jeleni Buchberger osvajanje naslova pobjednice Europskog kupa u uzrastu do 17 godina!

HOO/Vinko Knežević Foto: HBS