NOGOMET

HLADAN TUŠ! Direktor Leipziga jednom porukom ugasio Real i City: “Gvardiol? Nogomet je poludio”

Njemački bundesligaš RB Leipzig trenutno se nalazi u Dubaiju na pripremama za proljetni dio sezone, a svakako najveći interes vlada za hrvatskim braničem Joškom Gvardiolom koji se još nije priključio momčadi.

Njemački novinar Phillip Hinze iskoristio je priliku i razgovarao s klupskim direktorom Maxom Eberlom o zimskom prijelaznom roku i ogromnom interesu europske nogometne elite za Gvardiola:

  • Zahvaljujući produženju ugovora s Joškom, držimo sve pod kontrolom. Klub je napravio sjajan posao. – kazao je Eberl.

Hrvatski branič u ugovoru ima otkupnu klauzulu koja navodno iznosi 120 milijuna eura, a čini se da je ta cijena ohladila londonski Chelsea koji je dugo vremena slovio kao najveći favorit za dovođenje Gvardiola u svoju momčad. Na kraju su se odlučili za nekoliko puta jeftinijeg braniča Monaca, Benoita Badiashilea i tako otpali iz utrke za Gvardiola.

Talijanski novinar Alfredo Pedulla pak tvrdi da Gvardiol poslije zimskog mercata više neće živjeti u Leizigu, ali s njim se ne slaže direktor RB Leipziga:

  • Nogomet je poludio, ali nemamo nikakav interes da na ljeto prodamo Gvardiola. – kazao je Eberl i tako jednom rečenicom ohladio europsku elitu, koju predvode Real Madrid i Manchester City.

Izvor: Gol.hr Foto/AFP