KUGLANJE OSTALI SPORTOVI

Mlade ogulinske kuglačice okitile su se zlatnom i srebrnom medaljom, karlovačko kuglanje mladeži spalo na niske grane

U ogulinskoj Kuglani Klek odigran je drugi nastup prvenstva Hrvatske za najmlađe kuglače i kuglačice, na kojem su uspješno igrale i članice Ženskog kuglačkog kluba Ogulin.

U kategoriji do 12 godina Hana Sušanj je nakon prvog nastupa u Bjelovaru prije 3 tjedna bila druga, a na domaćoj kuglani bila uvjerljivo najbolja i osvojila je naslov prvakinje Hrvatske. Srušila je 461 čunj i sa sveukupno 907 čunjeva osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju, s 28 čunjeva više od drugoplasirane Lane Pavlinec iz Zaprešića.

Blizu naslova prvakinje bila je i Ema Sabljak u kategoriji djevojčica do 11 godina. Nakon što je bila prvakinja Hrvatske (do 9 i 10 godina) ovaj puta nedostajalo joj je samo 10 čunjeva da se i treći puta okiti zlatnom medaljom. Srušila je sveukupno 831 drvo i zauzela 2. mjesto i srebrnu medalju.

Na ovom prvenstvu nastupila je iz ŽKK Ogulin i Tamara Kučinić, i to u kategoriji do 11 godina. Iako je tek navršila 9 godina njoj je malo nedostajalo da dohvati brončanu medalju. Zauzela je 4. mjesto sa 695 oborenih čunjeva.

Za ovaj uspjeh svakako su zaslužne i njihove trenerice, Ivanka Rebrović i Barbara Žilić. Medalje najboljima podijelio je član Skupštine Hrvatskog kuglačkog saveza Darko Pribanić.

Na žalost, na ovom prvenstvu bilo je jako malo predstavnika županijskog kuglanja. Do jučer brojna mladež u Kuglačkom klubu Karlovac koje vodi trenerica Jasenka Štimac spala je na samo jedno slovo – na Leu Špehar. Ona je u kategoriji djevojčica do 12 godina zauzela 5. mjesto.

Kod dječaka stanje je još gore, katastrofalno – niti jedan član klubova iz Karlovačke županije nije bio na ovom prvenstvu, iako je još samo do prije godinu-dvije na turnirima mladeži u organizaciji Kuglačkog saveza Karlovačke županije znalo biti preko 50 dječaka i djevojčica od 9 do 12 godina. Očito je slab rad u klubovima, kojeg je pojačala i pandemija korone, gotovo potpuno je zapostavila rad s kuglačkom mladeži Karlovačke županije.