OSTALI SPORTOVI STOLNI TENIS

Leeloo Vukelja i Leon Benković Aqueastilu donose četiri medalje s kadetskog prvenstva Hrvatske

Pravo nastupa na kadetskom prvenstvu Hrvatske, temeljem plasmana na rang listama, stekla su četiri člana STK Aqueastil – Leni Milčić, Leon Benković, Leeloo Vukelja i Dina Zoretić.

Medaljama su se okitili Leeloo Vukelja osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju u konkurenciji parova te u pojedinačnoj konkurenciji treće mjesto i brončanu medalju. Leon Benković zauzeo je drugo mjesto i osvojio srebrnu medalju u konkurenciji muških parova, a u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo je treće mjesto osvojivši brončanu medalju.

– Naslov kadetske prvakinje Hrvatske Leeloo Vukelja osvojila je u paru s Lanom Benko, članicom zagrebačkog TIS-a. O superiornosti ovog para najbolje govori činjenica da na čitavom turniru nisu izgubile niti set, a u finalnom meču su rezultatom 3/0 bile bolje od Elene Vukovac, članice STK Vodovod iz Osijeka i Hane Čmelak, članice STK Donji Miholjac. U pojedinačnoj konkurenciji Leeloo je do polufinala došla bez izgubljenog seta. Tamo je od nje rezultatom 3/1 bolja bila Elena Vukovac iz Privlake kod Vinkovaca, inače članica STK Vodovod Osijek. Plasman u polufinale osigurao joj je brončanu medalju. Leon Benković također je imao vrlo uspješan turnir. On je u konkurenciji parova zajedno s Puljaninom Petrom Zidarićem došao je do finala, što je garantiralo srebrnu medalju i naslov viceprvaka države. U finalu je pak bolja bila pulska kombinacija, Deni Vale i Leo Brnaza. U pojedinačnoj konkurenciji Leon je u polufinalu s 3/1 izgubio od Lea Brnaza, što je u konačnici dostajalo za brončanu medalju – objašnjava uspješan nastup svojih stolnotenisača njihov trener Nikica Vukelja.

Nakon osvajanja pojedinačnog seniorskog naslova prvakinje države Andreje Pavlović, početkom godine, ovo je drugi ovogodišnji naslov državnog prvaka za mlade stolnotenisačice i stolnotenisače dugoreškog Aquaestila.

Zbog korone odgođeno Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za kadete i kadetkinje održano je u Opatiji u organizaciji STK Opatija.