GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

KVALIFIKACIJE: 17 gimnastičara i 26 gimnastičarki karlovačkog Sokola osvojili su ukupno 26 odličja

U Rijeci je održano je 1. kolo kvalifikacija za 1. Prvenstvo Hrvatske u Slobodnom i Obaveznom programu. Domaćin natjecanja bio je Gimnastički klub Rijeka. Bilo je to prvo službeno natjecanje za karlovačke gimnastičare u 2021. godini, nakon što je proljetni dio sezone morao biti otkazan.

Ujedno je to bilo i prvo natjecanje po novom pravilniku HGS-a koji je stupio na snagu s početkom 2021. godine. Gimnastički klub Sokol Karlovac predstavljalo je ukupno 17 gimnastičara i 26 gimnastičarki, a osvojili su ukupno 26 odličja.

Slobodni program

NATJECANJE GIMNASTIČARA

Prvo je održano natjecanje u muškoj sportskoj gimnastici. U Univerzalnoj kategoriji starijih dječaka, Leon Mikulić osvojio je 2. mjesto, a Aaron Funtek 3. mjesto. Ekipa Starijih dječaka: Leon Mikulić, Aaron Funtek, Matej Štanjer, Filip Blašković i Nikola Olrom zauzela je prvo mjesto.

U Obaveznom programu u kategoriji kadeta karlovački sokolaši: Kruno Polak, Vito Radaković, Dino Penić, Andrija Crkvenac, Karlo Klarić i Marin Makarun osvojili su 2. mjesto iza ekipe GK Petrinja. U kategoriji mlađih juniora 2. mjesto osvojio je Filip Krznar, 3. mjesto Leon Dejanović, a 4. mjesto pripalo je Patriku Magliću. Ekipa mlađih juniora osvojila je prvo mjesto.

U Apsolutnom programu u kategoriji kadeta sva tri odličja pripala su karlovačkim natjecateljima. Zlato je pripalo Filipu Štedulu, srebro Franu Šančiću, a bronca Patriku Rajkoviću. U ekipnoj poretku kadeti su osvojili prvo mjesto.

NATJECANJE GIMNASTIČARKI

Seniorke

Nakon muškog dijela natjecanja na scenu stupaju i djevojke. U univerzalnom programu kategorija 2, najbolja Karlovčanka bila je Nera Đurić osvojivši srebro. U ekipnom poretku ekipa karlovačkog sokola: Nera Đurić, Nika Babić i Lota Gačić zauzela je 2. mjesto.

U Obaveznom programu u kategoriji mlađih kadetkinja, Lucija Lukežić Štedul osvojila je brončano odličje. U ekipnom poretku mlađe kadetkinje: Lucija Lukežić Štedul, Nadia Kranjc, Ilona Rajković, Ena Bukovšek, Ema Starešinčić i Jana Busić zauzele su 2. mjesto. U kategoriji mlađih juniorki zlatnu medalju osvojila je Karlovčanka Lara Đurić. U ekipnom poretku, mlađe juniorke: Lara Đurić, Dora Martišković, Leonarda Šlat, Nina Miljenović, Lucija Rožman i Franka Maglić zauzele su 2. mjesto u vrlo tijesnoj borbi s ekipom GK Petrinja koja je osvojila ekipno zlato. Obje ekipe osvojile su jednak broj bodova te je pobjednik odlučen tzv. Tie breaking rule koji je ovaj puta bio na strani ekipe iz Petrinje. U kategoriji juniorki ekipa GK Sokol Karlovac u sastavu Jana Gabi Kasunić, Kalista Kranjčec i Marija Vrbanić, osvojila je 3. mjesto. U kategoriji mlađih seniorki Matea Novković osvojila je 2. mjesto.

Mlađe Kadetkinje

U slobodnom programu, u kategoriji juniorki Mona Šarinić osvojila je 1. mjesto, Doroteja Šegavić 2. mjesto, a Mateja Šegavić 3. mjesto. U ekipnom poretku juniorke osvajaju 1. mjesto. U kategoriji mlađih seniorki 1. mjesto osvojila je Martina Šegavić, 2. mjesto Ana Magdalena Fabijanić, 3. mjesto Karla Šibenik dok je 4. mjesto zauzela Pia Škrtić. U ekipnom poretku osvojile su 1. mjesto.

Drugo kolo kvalifikacija na rasporedu je već za dva tjedna u Karlovcu, nakon kojeg ćemo znati putnike na Prvenstvo Hrvatske koje će se održati krajem listopada.