OSTALI SPORTOVI VESLANJE

KaVeKaš Mario Konjevoda pozvan na pripreme juniorske veslačke reprezentacije

Veslačka sezona prekinuta je početkom ožujka uslijed pandemije korona virusa nakon samo dva natjecanja na ergometrima. Veslački su se ponovno vratili natjecanjima na vodi i to u subotu, 6. lipnja 2020., daljinskom regatom na jarunskom jezeru u Zagrebu uz sudjelovanje i veslača iz Slovenije, a u organizaciji Veslačkog saveza Zagreb.

Veslački klub Korana sudjelovala je na Jarunu sa tri posade, dva samca i jednim dvojcem na pariće. Vrlo dobar rezultat polučio je Mario Konjevoda u juniorskom samcu A koji je zauzeo 6. mjesto na stazi dužine 8000 metara nastupivši u konkurenciji čak 21. veslača – skifista. Njegov rezultat i dobra forma nisu ostali nezapaženi tako da mu je uručen poziv izbornika za pripreme juniorske reprezentacije.

Mauro Bauer je također bio šesti ali u samcu za juniore B nastupivši na stazi dugoj 4000 metara. I na kraju, novo-posloženi Koranin dvojac na pariće za juniore B s posadom Igor Šušnjar i Luka Hajdin zauzeo je 5. mjesto između 17 posada, a vozilo se na stazi dugoj 4000 metara. Mogli su postići i bolji rezultat da nisu imali grešku na okretu pa su tako izgubili šansu za još bolji plasman.

Treninzi veslačica i veslača na Kupi prekinuti su bili 15. ožujka da bi se nastavili čim je Savez i Civilni stožer dao dozvolu. Ujedno, s radom ponovno počinje i Škola veslanja.