NOGOMET

TV prava na Hrvatsku nogometnu ligu prodana Šveđanima? Hajduk se izuzeo od odlučivanja!

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održan je sastanak rukovodstva Saveza s predstavnicima klubova Hrvatski Telekom Prve lige na temu novog ugovora o TV pravima.

Hrvatski nogometni savez objavio je 20. travnja međunarodni poziv na dostavu ponuda za pregovore o prodaji televizijskih i povezanih prava kojima je vlasnik HNS. Nakon što je 11. svibnja istekao rok za dostavu prijedloga, Savez je klubove HT Prve lige načelno upoznao s pristiglim ponudama te je pristupio fazi pregovora s ponuditeljima.

Nakon održanih pregovora, rukovodstvo Saveza danas je predstavilo klubovima tijek pregovora te predložilo najbolju opciju. Predstavnici osam prvoligaša iskazali su zadovoljstvo predstavljenom ponudom te su bili suglasni s prijedlogom koji smatraju dobrim za daljnji razvoj hrvatskog nogometa, pri čemu predstavnik Intera nije bio prisutan, dok se Hajduk izuzeo iz odlučivanja o toj temi.

Prema neslužbenim informacijama, klubovima je kao najbolja ponuda prezentirana ona koju je poslala švedska tvrtka Magine Pro. Ukupna vrijednost je oko 10 milijuna eura godišnje. Ova bi se ponuda trebala realizirati od 2022. godine.

Dosadašnji ugovor s HT-om i VOX-nogometom bio je težak 1,5 milijuna eura godišnje pa je ovo poprilično povećanje prihoda.

Konačnu odluku o potpisivanju ugovora donijet će Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza.

PRENOSIMO www.hzsn.hr FOTO Ivo Čagalj/PIXSELL