OSTALI SPORTOVI TENIS

KAŠ-evac Dario Smojver stručni komentator Sportske televizije u polufinalu teniskog turnira Zadar Open

Karlovčanin Dario Smojver, novinar KAŠ-a, član Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) i član Izvršnog odbora Sekcije HZSN Karlovac, u petak 26. ožujka 2021. prvi se puta okušao kao stručni komentator tenisa na Sportskoj televiziji (SPTV) prenoseći Zadar Open, polufinalni meč parova ATP Challengera u Petrčanima kod Zadra.

– Za mene je ovo bilo jedno novo iskustvo u kojem sam uistinu uživao. Nadam se da sam uspio ljubiteljima tenisa na jednostavan i prihvatljiv način približiti i otkriti neke tajne bijelog sporta – kazao je Smojver koji je bio i četverostruki svjetski prvak u tenisu za novinare, dva puta pojedinačno i isto toliko puta u parovima (Bol 1997. pojedinačno i u mješovitim parovima, Bratislava 1998. pojedinačno i u muškim parovima).

Dario Smojver i Jura Ozmec, glavni urednik SPTV

Podsjetimo da je Smojver prvi Karlovčanin koji je kao teniski trener napravio uspješnu karijeru izvan granica Lijepe Naše. Trenirao 7. igračicu svijeta Rumunjku Irinu Spirleu. Kao igrač i član Teniskog kluba Karlovac igrao je Prvu tenisku ligu bivše države. Igrao je i Drugu tenisku ligu u Austriji i u Njemačkoj. Višestruki je veteranski prvak Hrvatske.

Bolji poznavatelji sporta u gradu na 8 obala prisjetit će se i početka 80-ih godina kada je Dario Smojver vrlo uspješno vodio najveći malonogometni turnir u bivšoj državi na kojem je nastupilo rekordnih 423 momčadi, a natjecanje trajalo i po mjesec dana.

Foto: Davor Kralj/SPTV