OSTALI SPORTOVI STRELJAŠTVO

Karlovačkim „policajcima“ 23. „Čabin memorijal, Karlovčanin Milovac treći u pojedinačnoj konkurenciji

Na Gradskoj streljani u Jamadolu održan je 23. po redu memorijalni turnir u streljaštvu u spomen na nekadašnjeg strijelca i hrvatskog branitelja Vladimir Šoštarića- Čabe.

Natjecanje je održano u disciplini 25 metara VK pištolj revolver 15+15, a ekipni naslov pobjednika pripao je Čabinom nekadašnjem klubu Streljačkom klubu Policajac. Strijelci Karlovca bili su sedmi sa 754, a Dugorešani osmi sa 706 ostvarenih krugova. Ekipa 110. brigade deseta, a KPS Bastion nastupio je s četiri ekipe koje su zauzele 11., 12., 14. i 15. mjesto.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Margareta Franković iz SK Sveti Mihovil Lučko.

„Policajci“ Karlovca (Slavko Matanić, Matija Cindrić i Romano Milovac) upucali su ukupno 809 krugova i zauzeli prvo mjesto ispred drugog SK 300 iz Splita sa 799 i treće prve ekipe SK Protecta iz Rijeke sa 796 krugova.

U pojedinačnoj konkurenciji pobijedio je Vilim Ivas iz prve ekipe SK Vodica s 281 krugom. Drugi je Ante Šuše iz istoga kluba s 280. Romano Milovac iz Policajca je zauzeo 3. mjesto s 277 pogođenih krugova, a Matija Cindrić, također član Policajca, zauzeo je 7. mjesto s 267 krugova.

Odaziv u disciplini 100 metara VK puškom PAP 7,62mm 20+10 hitaca bio je nešto slabiji. U zajedničkoj konkurenciji pucalo je 11 strijelaca i strijelkinja iz pet ekipa. Premoćni su bili članovi SK Karlovca, koji su uvjerljivo osvojili prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji, kao i sva tri postolja u pojedinačnoj – najbolji je bio Siniša Kotur, drugi Miško Kokalović, a treći Ivan Hrebac. Jedina žena u konkurenciji, također Karlovčanka Jasmina Svilić, zauzela je ukupno solidno sedmo mjesto.

Bio je to uspješan test za sve pred prvenstvu države koje se ovaj vikend održava u Zagrebu.

Foto: facebook