OSTALI SPORTOVI VESLANJE

KARLOVAČKA REGATA: Korana se pouzdaje u svoje veslačke adute, sportski će čestitati svim pobjednicima, nadaju se i sveukupnoj pobjedi

KARLOVAC – Veslački klub Korana je na konferenciji za novinare najavio 69. Karlovačku regatu i 31. Memorijalnu utrku ‘Bruno Cetinjanin’ što će se u subotu, 9. srpnja od 11 sati, održati na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu.

Regata će trajati sat i pol do dva, održan će biti 14 utrka, vesla se 500 metara, tako da će gledatelji moći vidjeti start i cilj utrke i uživcati u nadmetanju veslačica i veslača. Koranaši se nadaju lijepom vremenu i dobroj posjeti a za sve sudionike i goste pripremljen je i tradicionalni „veslački grah“ s kobasicom.

Predsjednik kluba Bruno Rogić najavio je dolazak 60-ak veslača i veslačica iz zagrebačkih klubova Croatia i Trešnjevka, ogulinskih Sabljaka i domaće Korane iako su mnogi klubovi nakon državnog prvenstva već raspustili ekipu na odmor pa je možda i to razlog manjeg odaziva.

  • Ova regata je u neku ruku uvod u sljedeću godinu i našu jubilarnu 70. regatu, ali i skorašnju proslavu 90 godina kluba koja je 2023. godine – najavio je predsjednik VK Korana Bruno Rogić dodavši kako već imaju plan za sljedeću godinu kad će u dogovoru s HVS-om napraviti veću regatu u malo povoljnijem terminu.

Veslačica Ema Hodak i veslač Mauro Bauer, prvi i treći s nedavno održanog državnog prvenstva u veslanju za kadete i juniore, najavili su svoje pobjede na domaćoj regati.

Trener Zlatko Katušin je pak najavio dolazak nekoliko državnih prvaka i osvajača odličja, među kojima su aduti Korane zlatna Ema Hodak i brončani Mauro Bauer te Jan Latković, Igor Šušnjar, Šime Ravnjak, Luka Hajdin

Zanimljiva bi trebala biti memorijalna utrka gdje će Korana nastupiti s tri posade i imati će jaku konkurenciju u posadama Croatije koja dolazi s vrlo jakom ekipom. Samim tim bit će neizvjesna i borba za sveukupnog pobjednika.

  • Nadam da će Korana zadržati primat sveukupnog pobjednika na svojoj regati ali … nikad se na zna. U svakom slučaju očekujemo dobre i zanimljive utrke a svim pobjednicima sportski budemo čestitali – najavio je Katušin.

Na novinarsko pitanje o novom karlovačkom veslačkom klubu, VK Karlovcu i njihovom izostanku s regate, trener Katušin je rekao da je poziv preko Hrvatskog veslačkog saveza (HVS) upućen svim klubovima, da su vrata kluba i regate svima podjednako otvorena, te da bi o njihovoj prijavi, odnosnu sudjelovanju na Karlovačkoj regati, trebalo njih upitati.