BICIKLIZAM OSTALI SPORTOVI

ISLANDS MTB CROATIA: Voze i dva karlovačka biciklista – Boris Basta i Domagoj Milaković

Prologom u Baški na otoku Krku započelo je sedmo izdanje utrke 4 Islands MTB Croatia koja je od ove godine dio prestižne Epic MTB Series.

Utrka se vozi vrlo zahtjevnim stazama na četiri kvarnerska otoka, Krku, Rabu, Cresu i Lošinju od 19.-23.travnja, a 600 biciklista iz više od 30 svjetskih zemalja će u 5 dana savladati 262 km i 2720 m visinske razlike.

Na utrci nastupaju i karlovački biciklisti Boris Basta i Domagoj Milaković. Basta i Iztok Kuret koji voze za Cycling Team Lošinj su na prologu dugačkom 13 kilometara zauzeli 4. mjesto u kategoriji Grand Master s vremenom 35:14, dok su Milaković i Marko Grahli (Cres Cycling Team) u kategoriji Master zauzeli 11. mjesto s vremenom 37:04.

Utrka se nastavlja danas s etapom na otoku Krku.

  • Prolog je prošao dosta dobro i mislim da nismo mogli puno bolje od ovoga. Bilo je nekoliko sitnih grešaka ali kad se sve skupi rezultat ne bi bio mnogo bolji, možda najviše minutu. Pravi test slijedi sutra i to će pokazati gdje stvarno stojimo. Iz iskustva znam da se utrka može promijeniti i na posljednjoj etapi stoga idemo s istim ciljem do samog kraja – kazao je Boris Basta.