OSTALI SPORTOVI VESLANJE

HRVATSKI VESLAČKI SAVEZ: Četiri člana VK Korane i trener pozvani na pripreme izborne vrste Hrvatske veslačke reprezentacije

Prema planu aktivnosti hrvatske veslačke izborne vrste i odluke izbornika, Hrvatski veslački savez (HVS) od 17. do 24 veljače organizira pripreme na vodi u Vodicama/Zatonu i Skradinu. Poziv je uslijedio temeljem rezultata testa na ergometru i veslačkim regatama u prošloj godini.

Poziv izbornika dobila su i četiri člana VK Korana: za U-19 selekciju Luka Hajdin, a za U-17 selekciju Josip Jakšić, Šime Ravnjak i Ema Hodak. Pored spomenutih veslača od strane HVS-a na pripreme je pozvan i trener Korane Zlatko Katušin.

Podsjećamo da je Luka Hajdin već bio na priprema juniorske izborne vrste koje su održane od 26. 11. do 3. 12. 2022. na regatnoj stazi u Zatonu kod Šibenika.

Kako bi ujedno odradili i planirane zimske priprema u Skradinu VK Korana na pripreme potencijalnih kandidata za reprezentaciju o vlastitom trošku šalje još Jana Latkovića i Maura Bauera te člana Uprave Ivana Volovića.

Iz Veslačkog kluba Karlovac poslali su nam slijedeću obavijest:

„Odlična vijest razveselila je Veslački klub Karlovac, a ponajviše mladog klupskog veslača Tina Jarnjevića koji je dobio poziv izbornika Hrvatske izborne vrste, gospodina Darka Mikšića da zajedno sa drugim veslačima, na koje se u budućnosti računa za ulazak u reprezentaciju, odradi jednotjedne pripreme u Skradinu, Zatonu kraj Šibenika i Vodicama. Tin odlazi na pripreme u kategoriji juniora B temeljem rezultata testa na ergometru te rezultata na veslačkim regatama u 2022. godini. Ovo je iznimna čast za ovaj mladi veslački klub, a u klubu su sigurni da će Tin Jarnjević dati sve od sebe i opravdati svoj rad, ali i rad kluba. San je svakog veslača koji se ozbiljno bavi tim sportom da uđe u hrvatsku reprezentaciju, a ovo je svakako prvi korak za to!“, stoji u priopćenju VK Karlovac iako na službenoj listi HVS-a nije navedeno ime njihovog veslača.