OSTALI SPORTOVI PRENESENO

Hrvatski reprezentativci se okupili u Zagrebu i lete za Dubai

Znaju se svi putnici za SP. Izbornik Tucak ima pravo prijaviti 15 igrača, koje je odredio još u Rovinju. Kratak je bio odmor, otprilike 40-ak sati, možda koju uru više. Govorimo o hrvatskim vaterpolskim reprezentativcima koji su u petak navečer završili s pripremama u Rovinju, da bi od nedjelje navečer ponovo bili zajedno, u Zagrebu.

Barakude su u metropoli na završnom okupljanju, te 2-3 treninga koliko će ih imati do utorka, kada slijedi polazak u Dubai. Naime, prema rasporedu, nacionalna će vaterpolska momčad spomenutog dana krenuti u Dubai i ondje boraviti do 2. veljače na zajedničkim treninzima s momčadima Grčke i Italije, prije nego li se “otisnu” do Dohe, poprišta Svjetskog prvenstva.

Izbornik Ivica Tucak u Zagrebu je okupio 15 igrača koje je još u Rovinju odredio za ovaj završni trening čin, budući da ih jednako toliko ima za prijaviti i za nastup na Svjetskom prvenstvu, poprilično je jasno tko će u Dohu. Isto vrijedi i za Italiju i Grčku koje istog dana polaze za Dubai. Obje vrste imaju samo po jednu izmjenu u sastavu u odnosu na EP u Zagrebu i Dubrovniku.


5 Barakuda na završnim pripremama

VRATARI

 1. Marko Bijač (Olympiacos)
 2. Mate Anić (Jadran)
  CENTRI
 3. Ivan Krapić (Noisy-le-Sec)
 4. Luka Lončar (Olympiacos)
 5. Josip Vrlić (Jadran)
  BRANIČI
 6. Rino Burić (Jug Adriatic osiguranje)
 7. Matias Biljaka (Jadran)
 8. Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje)
  NAPADAČI
 9. Konstantin Harkov (Jadran)
 10. Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje)
 11. Franko Lazić (Jug Adriatic osiguranje)
 12. Zvonimir Butić (Jadran)
 13. Ante Vukičević (Marseille)
 14. Jerko Marinić Kragić (Jadran)
 15. Loren Fatović (Jadran)

Ponajviše blagog nespokoja je u taboru naše reprezentacije primljena vijest da će prvu utakmicu na SP, a poprilično važnu, protiv Australije, u ponedjeljak, 5. veljače odigrati u 9 ujutro po mjesnom katarskom vremenu. Po hrvatskom u 7 sati. Ostale susrete Hrvatska igra u srijedu, 7. veljače protiv Španjolaca u 17.00 sati po hrvatskom vremenu, a 3. kolo u petak, 9. veljače sučelice Južne Afrike od 14.00 po hrvatskom vremenu.

Izvor: SN/Dean Bauer Foto: Damir Krajač/CROPIX