OSTALI SPORTOVI STOLNI TENIS

Hana Arapović i Ivana Malobabić s dvije pobjede osigurale glavni ždrijeb

Arapović i Malobabić su ostvarile i drugu pobjedu i osvojile prvo mjesto u svojim kvalifikacijskim skupinama i tako osigurale su glavni ždrijeb Europskog prvenstva u Münchenu.

Nakon što je u prvom susretu s 3:2 pobijedila Grkinju Paridi, Hana je u ponedjeljak ponovo nakon pet setova svladala Rumunjku Plaian (250.). Ivana je nakon Bugarke Yovkove uvjerljivo svladala i Turkinju Kulakçeken (266.) s 3:0. Mateja Jeger Majstorović je svladana od Poljakinje K. Wegrzyn (286.) s 3:0 te je trenutno druga u skupini s pobjedom i porazom, što znači da će igrati dodatne kvalifikacije no konačni poredak bit će poznat nakon preostalog meča između Poljakinje K. Wegrzyn i Portugalke Santos.

Frane Kojić je u drugom meču ostvario bitnu pobjedu protiv prvog nositelja skupine Rumunja Chirite (184.) svladavši ga s 3:2. U utorak mu preostaje susret s Edinom Gutićem (BiH).

Francuzi Emmanuel Lebesson i Jianan Yuan su europski prvaci u mješovitim parovima nakon što su u finalu s 3:1 pobijedili Rumunje Ovidiua Ionescua i Bernadette Szocz. Broncu su osvojili Slovaci Lubomir Pištej i Barbora Balažova te Austrijanci Robert Gardos i Sofia Polcanova.


KVALIFIKACIJE
Pojedinačno, stolnotenisači:
Skupina 23: Chirita (Rum) – Kojić (Hrv) 2:3 (-9, -8, 8, 6, -7)
Pojedinačno, stolnotenisačice:
Skupina 8: Jeger Majstorović (Hrv) – Wegrzyn Ka. 0:3 (-4, -5, -2)
Skupina 10: Malobabić (Hrv) – Kulakçeken (Tur) 3:0 (6, 3, 6)
Skupina 13: Arapović (Hrv) – Plaian (Rum) 3:2 (15, -7, 10, -9, 4)


Izvor: HTS