ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

Filip Mihaljević osvojio naslov europskog prvaka, Matea Parlov Koštro osvojila srebro

Kakav početak Europskog atletskog prvenstva u Münchenu za hrvatsku atletiku! Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević osvojio je naslov europskog prvaka na natjecanju u Münchenu, gdje je do zlata stigao hicem od 21,88 metra koji je izveo u posljednjoj seriji izjednačenog natjecanja.

Mihaljević je imao sve ispravne pokušaje, a u njih pet mu je kugla letjela preko granice od 21 metra. Iza sebe ostavio je Srbina Armina Sinančevića koji je u petoj seriji uspio stići do drugog mjesta nakon što je kuglu bacio 21.39m. Na trećem je mjestu u konačnici završio Čeh Tomaš Stanek rezultatom 21.26.

EUROPSKO SREBRO ZA MATEU PARLOV KOŠTRO U MARATONU

U maratonskoj utrci sjajna Matea Parlov Koštro osvojila je srebrnu medalju, ukupno 11. medalju za hrvatsku atletiku na Europskim prvenstvima i naravno prvu u maratonu.

Parlov-Koštro je trčala taktički izvrsno i od početka držala vodeću skupinu u kojoj su nakon 40 km ostale samo 4 maratonke. Vodeća Poljakinja Lisowska bila je sama u vodstvu nekih 50-60 m, a Matea je trčala zajedno s Nizozemkom Brinkman i Njemicom Dattke. Samoj završnici u zadnjem kilometru Matea je pojačala tempo, ostavila iza sebe spomenuti dvojac i sustizala vodeću Poljakinju. Na kraju je Matea završila na 2. mjestu u vremenu 2:28:42 samo 6 sekundi iza pobjednice Aleksandre Lisowske koja je trčala 2:28:36 i samo 3 sekunde slabije od osobnog rekorda. Broncu je osvojila Nizozemka Nienke Brinkman sa 2:28:52. Druga naša maratonka Ana Štefulj nije završila utrku.

Izvor: HAS Foto: Ronald Goršić/CROPIX, Stefano Carnevale/AIPS Media