GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

GIMNASTIKA: Novi prvaci Hrvatske iz Karlovca Petra Furač, Matija Tek i Lovro Čorak

Grad Osijek domaćin je Višebojskog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske te Završnice kupa Hrvatske za B i C program u sportskoj gimnastici. Boje GK Sokol Karlovac brani oko 40 gimnastičarki i gimnastičara koji su ostvarili pravo nastupa na navedenim natjecanjima.

Najbolji hrvatski gimnastičari i gimnastičarke nastupili su u petak na Višebojskom i pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske. Predstavnici Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac osvojili su ukupno 2 ekipna i 11 pojedinačnih odličja.

U kategoriji seniora nastupili su Lovro Čorak i Matija Tek. Tek je najbolji senior u višeboju, ujedno i najtežoj gimnastičkoj disciplini te se okitio zlatnom medaljom. Pored višebojskog zlata. Osvojio i brončanu medalju na preči, iza srebrnog Marka Jovičića (GK Rijeka) i europskog i svjetskog viceprvaka, a sada i državnog prvaka, Tina Srbića (ZTD Hrvatski Sokol).

– Valja napomenuti da Matija Tek nedavno postao punoljetan te je prvi puta nastupio u seniorskoj konkurenciji – kaže bivši karlovački gimnastičara Jurica Suhin, danas predsjednik GK Sokol Karlovac.

Lovro Čorak postao je prvak Hrvatske na ručama osvojivši zlatnu medalju ispred Marka Jovičića (GK Rijeka) i Jakova Vlaheka (ZTD Hrvatski Sokol). Uz zlato na ručama, Čorak je dodao i broncu na preskoku. Novi prvak Hrvatske na preskoku je Marko Jovičić (GK Rijeka) dok je srebro pripalo Borni Matiću (GK ‘Marijan Zadravec Macan’ Čakovec).

U ekipnoj kategoriji seniorki GK Sokol Karlovac osvojili su 3. mjesto. Prvo mjesto osvojio je GK Petrinja, a drugo ZTD Hrvatski Sokol iz Zagreba.

U kategoriji seniorki, najbolja sportašica grada Karlovca i Karlovačke županije, Petra Furač osvojila je ukupno 6 odličja.

– Najvrjednije je ono u višeboju gdje je Petra Furač osvojila zlatnu medalju i titulu višebojske prvakinje Hrvatske – kaže Suhin.

Drugo i treće mjesto pripalo je gimnastičarkama iz ZTD Hrvatski Sokol Christini Zwicker i Tini Zelčić.

Furač je ostvarila pobjede i na tlu i preskoku te dodaje drugo mjesto na gredi i treće mjesto na dvovisinskim ručama.

Za još malo lijepih vijesti pobrinula se sokolašica Martina Šegavić osvojivši broncu na gredi. U ekipnoj konkurenciji, gimnastičarke GK Sokol Karlovac osvojile su 2. mjesto. Za ekipu su nastupile Petra Furač, Martina Šegavić i Ana Magdalena Fabijanić.

Od karlovačkih predstavnika još su nastupile Karla Šibenik i Doroteja Šegavić u kategoriji juniorki te Filip Štedul u kategoriji kadeta.

Foto: GK Sokol Karlovac