GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

GIMNASTIČKI KAMP: Svi sretni i zadovoljni! Uz tri treninga dnevno gimnastičari imali i sadržajan edukativni program

Kamp je započeo u petak 24. srpnja a završen u nedjelju 8. kolovoza 2021. Kroz njega su prošli gimnastičarke i gimnastičari iz četiri države; Slovenije, Austrije, Poljske i Hrvatske. Najviše je bilo sudionika iz GK Sokol Karlovac.

U nedjelju 8. kolovoza u Selcu je završio drugi turnus Ljetnog gimnastičkog kampa Selce 2021. Sudionici drugog turnusa bili su gimnastičarke i gimnastičari iz Poljske i karlovačkog Sokola. Program je bio vrlo sadržajan te su uz tri treninga dnevno sudionici kampa uspjeli održati bogat edukativni život.

Osim napornih treninga u kampu je organiziran društveni program. Održane su igre bez granica, igrali su graničara, a održan je izbor za miss i mistera Kampa. Sudionici su brodom posjetili kupalište na Sv. Maraku gdje su proveli ugodne trenutke u kupanju ali i zadivili ostale kupače izvođenjem brojnih vještina u skokovima i akrobacijama u vodi.

MARIO MOŽNIK POSJETIO KAMP

Kamp je posjetio predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Mario Možnik koji se zadržao dulje od planiranog iznenađen viđenim te je zaključio da je to jedan od najbolje organiziranih i opremljenih ljetnih kampova u Hrvatskoj.

Održana je i tradicionalna gimnastička akademija – kratki prikaz vježbi po spravama, što je na neki način finale svakog turnusa ovog međunarodno kampa. Gimnastička akademija izazvala je veliki interes turista koji prolaze šetnicom pored gimnastičke dvorane tako da su u živo, s divljenjem, pratili brojne izvedbe i akrobacije gimnastičarki i gimnastičara, a dobre izvedbe popratili su čestim i dugim pljeskom.

Sudionike akademije kratko su pozdravili ugledni gosti predsjednik Karlovačke športske zajednice Željko Šančić i predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije Želimir Feitl te u ime domaćina predsjednik Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac Jurica Suhin i direktor Hostela Karlovac Dario Smojver.

RUDARSKI SPORT

Predsjednik gradske sportske asocijacije Željko Šančić, nekadašnji aktivan gimnastičar a danas isto tako aktivan i uspješan gimnastički djelatnik, naglasio je kako sudionici kampa mogu biti ponosni što se bave sportom koji je bazični sport i koju mnogi zbog težine zovu još i rudarskim. Na poljskom jeziku, a što je izazvalo iznenađenje i pozitivne emocije pogotovo gostiju iz Poljske, zahvalio im je na dolasku u Hrvatsku i čestitao 115. obljetnicu njihova gimnastičkog kluba, TS Wisla Krakov.

GIMNASTIČARI ZA PRIMJER

Želimir-Žiga Feitl, predsjednik županijske sportske asocijacije, inače nekad svestrani karlovački sportaš a danas ugledan sportski djelatnik, čestitao je gimnastičarima na sustavnom i napornom radu kojem je svjedočio jer mu ovo nije prvi put kako dolazi u posjet gimnastičarima u Selce pa je dobro upoznat sa svime.

– Pohvalio bih organizaciju i vodstvo Sokola koji po puno elemenata mogu biti primjer drugima. Vjerujem da među sudionicima kampa postoje uspješni potencijali, kao što je vaša Petra Furač, najuspješnija gimnastičarka kluba i višestruka najbolja sportašica Karlovca i Karlovačke županije – kazao je Feitl.

Nije zaboravio s ovoga mjesta uputiti čestitke i Tinu Srbiću koji je osvojio srebrnu gimnastičku medalju na Olimpijskim, a što su svi nazočni pozdravili gromoglasnim pljeskom.

ZAJEDNIŠTVO

Prvi karlovački „sokol“ Jurica Suhin naglasio je kako ovaj kamp uspješno djeluje preko dva desetljeća. Ukazao je na silan napor koji GK Karlovac uz pomoć Gimnastičkog saveza Karlovačke županije ulaže u organizaciju i realizaciju ovog kampa te naglasio zajedništvo čelništva kluba, trenera i vježbača Sokola.

– Zadovoljni smo što nije bilo povreda i da se puno pozornosti posvećivalo zdravlju i higijeni obzirom na postojeću situaciju s korona virusom. U svakom slučaju nam je kompliment što su svi sudionici pohvalili organizaciju i druželjubivost te najavili svoj dolazak i iduće godine. Možemo konstatirati da je usprkos otegotnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa vrlo uspješno realiziran ovogodišnji Ljetni gimnastički kamp u Selcu pa mogu najaviti da već sada kreću pripreme za Kamp 2022. godine. I na kraju, veliko hvala djelatnicima Hostela Karlovac na gostoprimstvu – kazao je Jurica Suhin, predsjednik GK Sokol Karlovac.

DVORANA BI PODIGLA UVJETE

Direktor Hostela Dario Smojver čestitao je gimnastičarima na uzornom ponašanju i organizaciji. Iskazao je žaljenje što gimnastičari završavaju svoj kamp jer je bilo zadovoljstvo promatrati sustavan rad i marljive treninge. Pozvao je sve sudionike da i iduće godine dođu u Hostel Karlovac koji kontinuirano radi na unapređenju uvjeta za sportaše. Smojver je, također, izrazio nadu da će na rukometnom igralištu u narednim godinama biti izgrađena dvorana koja bi trebala podići uvjete boravka i treniranja brojnim sportašima.

Foto: GK Sokol Karlovac