OSTALI SPORTOVI

FOTO VIJEST: Nogometaši NK Karlovac-veterani počeli su trenirati za ovogodišnje mečeve s vršnjacima iz Črnomlja i Svetvinčenata u Istri

Nakon poduže pauze na vanjsko malonogometno igralište na Vunskom polju, u nedjelju 7. veljače 2021., ponovno su istrčali, vratili se rekreativnom igranju, nogometaši NK Karlovac-veterani.

Prvi ovogodišnji meč završen je nakon sat vremena. Plavi su pobijedili Bijele s 5:4. Treće poluvrijeme započelo je kad smo napustili Vunsko polje da bi zabilježili ovu foto vijest, a četvrto je na rasporedu kad već budu na izmaku snaga. Sigurno neće odustati …!

– Ovo je zapravo početak naših treninga, priprema za ovu godinu. Odazvati ćemo se na sve turnire i prijateljske utakmice na koje budemo pozivani. Sretni smo i zadovoljni što se opet možemo okupiti, ali i oprezni zbog pandemije koronavirusa – kaže Josip-Laci Kurs, karlovačka nogometna legenda, bivši vratar NK Karlovca i predsjednik ove udruge nogometaša veterana.

Ovi nogometni entuzijasti: Josip Kurs, Vlado Grgić, Zdenko Poljak, Boris Vinski, Ante Plivelić, Stjepan Špoljarić, Vlado Vrbetić, Zvonko Mateša, Josip Žafa, Luka Vinski, Kristijan Špoljarić, Anđelko Obrovac, Mario Ivšić, Nikola Lesar, Damir Ivić, Denis Peretić i Josip Okičić svake nedjelje ujutro sat i pol do dva okupe se na malonogometnom haklu.

Tijekom prošle godine održali su više od 30 međusobnih haklova, odigrali preko 60 utakmica, gotovo 800 golova zatresli protivničku mrežu, a nastupilo je 25 igrača.

Tradicionalno godinama već održavaju i prijateljske odnose s veteranima NK Bela Krajina iz Črnomlja u Sloveniji i vršnjacima iz Svetvinčenata u Istri. Njihovi prijatelji dolaze u Karlovac, kao što su i Karlovčani pozivani na turnire i druženja u Sloveniju i Istru.