ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

FESTIVAL ATLETIKE: Lucija Marinković najbolja od svih 5 atletičarki iz Hrvatske i peta od svih 50 natjecateljica iz 10 država

U poljskom Krakowu je od 11. do 15. kolovoza 2022. održan je festival atletike Unlimited games. Sudjelovalo je deset država iz Europe a svaku državu predstavljalo je pet mlađih kadetkinja i 5 mlađih kadeta.

Na festivalu su nastupile i mlade članice karlovačkog AK KA-tima, Nina Malobabić i Lucija Marinković, nastupivši svaka u dvije discipline. Malobabić je nastupila u disciplini 60 metara i štafeti 80×200 metara, a Marinković u disciplini 300 metara i štafeti 80×200 metara.

Lucija Marinković je trčala odlično 300 metara. Bila je najbolja od svih pet atletičarki iz Hrvatske i peta apsolutno od svih 50 natjecateljica iz 10 zemalja, te je postigla treće najbolje vrijeme. čak i od muških članova hrvatske reprezentacije.

Štafeta 80×200 metara je štafeta u kojoj svi natjecatelji jedne reprezentacije trče. Dakle, trčalo je svih 80 natjecatelja. Vrijedi istaknuti da se svi naši atletičari vraćaju kući s medaljom jer su zauzeli 3. mjesto u toj gdje su nastupili svi prijavljeni natjecatelji svake države.

U sveukupnom plasmanu reprezentacija Hrvatska je zauzela četvrto mjesto. Prvo mjesto osvojila je Poljska, drugo Rumunjska i treće Latvija.