OSTALI SPORTOVI VESLANJE

EUROPSKO PRVENSTVO: Sestre Jurković osvojile peto mjesto u dvojcu na pariće

Na EP-u u Münchenu (Njemačka) hrvatske veslačice Ivana i Josipa Jurković osvojile su 5. mjesto u finalu discipline dvojca bez kormilara. Sestre su dionicu od 2000 metara odveslale u vremenu 7:48.26.

Europski naslov pripao je veslačicama Rumunjske Ioani Vrinceanu i Denisi Tilvescu koje su do zlata stigle s rezultatom 7:34. 41. Srebrno odličje osvojile su Britanke Emily Ford i Esme Booth (7:36.20), a brončano Nizozemke Ymkje Clevering i Veronique Meester (7:39.49). Četvrta je posada Irske u sastavu Emily Hegarty i Fiona Murtagh (7:45.13), a posljednje u finalu bile su šeste Grkinje Evangelia Fragkou i Christina Ioanna Bourmpou (7:52.21).

BRAĆA SINKOVIĆ U FINALU EUROPSKOG PRVENSTVA: Finale je na rasporedu u nedjelju u 12.59 sati

Dvostruki olimpijski pobjednici braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u subotu u finale dvojca na pariće na Europskom veslačkom prvenstvu koje se održava u Muenchenu. Sinkovići su u polufinalu u svojoj skupini bili najbrži s vremenom 6:35.99, ostavivši iza sebe posadu Grčke (6:40.64). Najbolje vrijeme polufinala imala je posada Španjolske koja je bila u prvoj polufinalnoj skupini 6:33.71.

U finalu će se za odličje braća boriti, osim protiv posada Grčke i Španjolske, i protiv posada Srbije, Italije i Litve.

Foto: HOO