OSTALI SPORTOVI

BRAVO FILIPE: Zubčić slavio u veleslalomskoj utrci u Italiji

Hrvatski skijaš Filip Zubčić pobijedio je u veleslalomu kojeg su skijaši u subotu vozili u Santa Caterini u Italiji s vremenom 2:15.06 s 12 stotinki prednosti ispred drugoplasiranog Slovenca Žana Kranjeca.

Žan Kranjec, koji je prvu vožnju završio kao vodeći, ostvario je vrijeme 2:15.18, a treći je bio Švicarac Marco Odermatt s vremenom 2:15.36 i 30 stotinki zaostatka za Zubčićem.

Hrvatski je skijaš prvu vožnju završio na šestom mjestu, a fantastična druga vožnja osigurala mu je drugu pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri. On je jedini hrvatski predstavnik u Santa Caterini koja je preuzela organizaciju dvaju veleslaloma od francuskog Val d’Iserea.

Ovo je Zubčićev najbolji rezultat ove sezone i druga pobjeda u Svjetskom kupu. Prošle je sezone pobijedio u veleslalomu u Naebi u Japanu, a osim toga stigao je i do dva druga mjesta (Hintestoder, Adelboen).

– Zadnja godina i zadnja sezona su bile najbolje u mojem životu i nadao sam se da ću se zadržati na ovoj razini. Nevjerojatan je osjećaj. Staza je bila jako teška, ali ja volim nastupati u ovakvim pravim snježnim uvjetima. Fizički sam spreman i mogu skijati u ovim uvjetima. U Naebi je bilo proljetno vrijeme, ovdje je bilo puno hladnije. Moj cilj je uvijek biti na vrhu i uvijek skijati kako sam skijao danas – rekao je Zubčića nakon strašnog rezultata, prenosi Večernji list.

Izvor HINA Foto EPA