MIX

SPORTSKA SUBOTA: Igraju samo rukometaši, natjecanja u stolnom tenisu i kuglanju prekinuta su a odgođen je i susret rukometašica

Današnju sportsku subotu obilježiti će tek rukometaši HRK Karlovac (ako do početka susreta u 19 sati ne dođe još do nekih promjena) susretom 10. kola 1. Hrvatske rukometne lige južne skupine. Na parket dvorane kraj Korane, dakako bez gledatelja, trebaju doputovati igrači Hrvatskog dragovoljca iz Dugog Rata.

Za momčad trenerice Tanje Rašić trebala bi to biti lakša utakmica a kad je tako onda pobjeda domaćih rukometaša ne bi smjela doći pod upitnik. Naime, na ljestvici 1. HRL Jug rukometaši iz Dugog Rata su pretposljednji bez osvojenog boda.

Zbog nekoliko igračica senjske Senie koje su pozitivne na COVID-19 odgođen je susret 10. kola 2. Hrvatske rukometne lige Zapad između RKŠR Karlovac i RK Senie koji se danas od 16 sati trebao igrati u Školskoj sportskoj dvorani.

Zbog pandemije koronavirusa odbojkašice Karlovca su u derbiju 10. kola 1. Hrvatske odbojkaške lige trebale igrati u Karlovcu s drugom ekipom ekipu Osijeka, inače drugoplasiranom ekipom na ljestvici, a kako je jedna igračica domaće ekipe pozitivna na koronavirus kompletna ekipa trenera Gorana Zeca stavljena je u samoizolaciju.

Od ovoga vikenda zbog svima nam već dobro poznate situacije neće nastupati stolnotenisačice Aquaestila, kuglačice Ogulina i kuglači Korane, Kleka i Kupe.

Odluku o prekidu svih natjecanja do daljnjega donijele su savezi stolnog tenisa (HTS) i kuglača (HKS) a na što ih je ponukalo pojašnjenja Ministarstva turizma i sporta u kojem su stolni tenis i kuglanje svrstani pod individualne sportove. To ujedno znači da u tim sportovima s treninzima i natjecanjima mogu nastaviti samo sportaši 1., 2. i 3. kategorije po kategorizaciji HOO-a.

Foto: R. Fajt/Kaportal