OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

BOŽIĆU USUSRET: Članovi AK Svetice iz Zagreba najuspješniji pojedinci na 2. Adventskoj utrci ulicama Karlovca

Druga Adventska utrka ulicama Karlovca u dužini od 3000 metara održana je sa startom ispred karlovačkog Sokola i ciljem kod Glazbenog paviljona na promenadi. U organizaciji AK Maraton iz Karlovca iliti pod „dirigentskom palicom“ provjerenog atletskog organizatora Karlovčanina sa zagrebačkom Roberta Franjkovića koji se iskazao i dokazao organizacijom karlovačkog Cenera, ali i još niz sličnih utrka u Hrvatsko, u ženskoj i muškoj konkurenciji nastupilo je oko tristotinjak natjecatelja.

Oko 300-inak sudionika 2. karlovačke adventske utrke ulicama grada

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Dorian Miškulin član Atletskog kluba Svetice iz Zagreba otrčavši stazu u vremenu 8:44, drugi je bio Dubrovčanin Ante Živković a treći Sven Franjković član AK Svetice, inače sin već spomenutoga Roberta Franjkovića čime je mladi „Frnja“ pokazao da „jabuka ne pada daleko od stabla“ te da je krenuo stopama oca nekadašnjeg uspješnog karlovačkog atletičara.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Marta Svrtan iz Atletskog kluba Svetice s vremenom 10:39, druga Dorja Salopek iz istog zagrebačkog kluba a 3. mjesto zauzela je Karlovčanka Hela Rakamarić iz Atletskog kluba Karlovac.

Karlovačka županica – ako zatreba zna i potrčati

Peto i šesto mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je za domaći atletske snage iz Atletskog kluba Karlovac – Matka i Andreja Belčić, obojice iz karlovačke „dinastije“ atletičara – sinovi su profesionalnog trenera atletike Saše i prof. Koneziologije Andreje Belčić.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin nastupila je predvodeći svoju županijsku ekipu, a karlovački gradonačelnik Mandić statirao je u ulozi gledatelja pa je dobio privilegiju dati znak za početak utrke.

SRK Pedala Laganini – pokazali su ne samo da znaju voziti bicikle već i da trče “laganini”