OSTALI SPORTOVI TENIS

Borna Ćorić napravio jedan od najvećih skokova u povijesti, i to u savršenom trenutku

Nitko nije očekivao ovo što je Borna Ćorić napravio u Cincinnatiju, pa niti on sam. Doći na turnir kao povratnik i 152. igrač svijeta te onda isti turnir osvojiti nešto je veličanstveno i, naravno, dosad nikad učinjeno na Masters 1000 turnirima.

Osim podatka koji su već svi naveli prije finala, a to je da toliko nisko rangiran igrač nikad nije bio u finalu turnira najviše serije ispod Grand Slama, što automatski dovodi do toga da ga nikad niže rangirani nije osvojio, Borna je postigao još jedan ogroman uspjeh.

Ovo je jedan od najvećih skokova u rangiranju u povijesti ako se računaju samo najviše pozicije. Ujedno i najveći ulazak u Top 30 u povijesti, budući da je Borna skočio za 123 pozicije.

Drugi najbolji hrvatski tenisač od ovog će tjedna biti 29. igrač ljestvice, što ga dovodi u poziciju nositelja na Grand Slam turnirima. US Open, u čijem je četvrtfinalu igrao prije dvije godine, počinje idućeg tjedna te će Borna, ne bude li nekih velikih iznenađenja, svakako biti među postavljenim igračima. Tamo će biti i Marin Čilić, koji je prošlog tjedna držao 17. poziciju.

Izvor: Gol.hr Foto/AFP