GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

Bivši karlovački gimnastičar Jurica Suhin novi je predsjednik Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac

U prošlom mandatu bio tajnik kluba, a na funkciji predsjednika zamijenio je dosadašnjeg Ivana Jankovića. Novi predsjednik službeno je preuzeo vođenje kluba 6. srpnja 2020. godine.

U Upravni odbor kluba izabrani su: Ivan Janković, Željko Šančić, Anamarija Palijan Vračević, Darija Herak, Kruno Smolčić i Ivan Šimunović. Nadzorni odbor u novom mandatu čine Vinka Suhin, Branka Knežević i Antonija Arbanas.

Nakon gotovo 20 godina na funkciji člana Upravnog odbora oprostio se dugogodišnji gimnastički trener i legenda karlovačkih Sokolaša Ivan Belina.

Novoizabrani predsjednik se zahvalio na ukazanom povjerenju te ukratko predstavio Plan rada kluba za mandatno razdoblje u kojem će glavni cilj biti razvoj i odgoj vrhunskih gimnastičarki i gimnastičara. Dosad je obašao funkcije člana Upravnog odbora i tajnika kluba, član je Upravnog odbora Gimnastičkog saveza Karlovačke županije, a prije nekoliko tjedana izabran je za člana Nadzornog odbora Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Ivan Janković se pak zahvalio članovima svih tijela kluba na vrlo dobroj suradnji u njegovom predsjedničkom mandatu. U klubu ostaje kao član Upravnog odbora te će svojim radom i iskustvom i dalje pomagati.

Izborna skupština GK Sokol Karlovac održana je u subotu, 13. lipnja 2020., u prostoru Studentskog centra Karlovac. Sjednici je sudjelovalo 20 od ukupno 26 članova Skupštine.

Sokolašima sada slijede ljetne pripreme koje će se održati u Ljetnom gimnastičkom kampu Selce od 24. srpnja do 1. kolovoza.

PREDSJEDNIK HGS-a MARIJO MOŽNIK U KARLOVCU

Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik, u četvrtak 16. srpnja, bio je u posjeti Gimnastičkom klubu Sokol Karlovac. Tijekom kratkog posjeta razgovaralo se o smjeru kojim bi karlovačka i hrvatska gimnastika trebala krenuti te o potencijalnoj suradnji između kluba i saveza. Tom prigodom je i dodijelio diplome dvjema učiteljicama gimnastike, Vinki Suhin i Petri Furač, koje su uspješno završile školovanje za učiteljice sportske gimnastike koje organizira Hrvatski institut za kineziologiju.