OSTALI SPORTOVI SKIJANJE VIJESTI IZ HOO

Biatlonac Krešimir Crnković 10. hrvatski sportaš s osiguranom normom za ZOI u Pekingu

Osvajanjem 36. mjesta na sprint utrci na 10 kilometara (Men 10 km sprint) u njemačkom Ruhpoldingu, hrvatski biatlonac Krešimir Crnković izjednačio je najbolji rezultat karijere i potvrdio normu za odlazak na Zimske olimpijske igre u Pekingu (4. – 20. veljače).

Sjajnim pucanjem 0+0 (druga “nula” u karijeri) u najbržoj biatlonskoj disciplini, 27-godišnji biatlonac iz Brod Moravica drugi put je ove sezone, a treći put u karijeri, osvojio bodove u natjecanjima Svjetskoga kupa, što potvrđuje da mu je aktualna sezona i najbolja u dosadašnjoj karijeri. Plasmanom na 36. mjesto sprinta, Crnković se plasirao i na dohvatnu utrku (Men 12.5 km pursuit) koja je na rasporedu u nedjelju.

Sjajne su to vijesti za hrvatski biatlon i stručni stožer, predvođen Dejanom Brajdićem, Boštjanom Lekanom i Alenom Abramovićem, uoči nastavka sezone i Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. U ženskoj sprint-utrci na 7.5 kilometara (Women 7.5 km sprint), naša predstavnica Anika Kožica zauzela je 103. mjesto (0+1). Podsjetimo, Krešimir Crnković je na olimpijskom debiju u Pjongčangu 2018. godine nastupio u skijaškom trčanju, a ne u svom izvornom sportu – biatlonu. U utrci na 15 kilometara slobodnim načinom zauzeo je solidno 47. mjesto u konkurenciji 116 trkača koji su stigli do cilja.

Crnković je tako postao 10. hrvatski sportaš i jedini biatlonac s osiguranom olimpijskom normom za Peking.

Izvor: HOO/HBS