GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

AURA CUP ZAGREB: Zagrebačka arena će biti domaćin velikog natjecanja

U organizaciji GK Aura ovoga vikenda u Areni Zagreb će se održati međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici, šesti Aura Cup Zagreb na kojem će se predstaviti natjecateljice iz Rusije, Ukrajine, Gruzije, Kazahstana i mnogih drugih zemalja, kao i najbolje hrvatske gimnastičarke.

Aura Cup Zagreb na, kao jedini turnir u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Međunarodne gimnastičarske organizacije ( FIG) i ove godine nalazi se uz bok velikih natjecanja i dovodi u hrvatske gimnastičarke iz samog vrha svjetske ritmičke gimnastike.

Očekuje se nastup preko 230 natjecateljica brojnih kategorija, a činjenica da je odaziv na turnir svake godine sve veći, potvrđuje da Aura Cup postaje obavezna stanica na karti svima koji cijene i vole ovaj elegantni i jako zahtjevni sport.

  • Kada smo prije šest godina organizirali prvi Aura Cup, nismo mislili da ćemo u tako kratkom roku uspjeti ostvariti našu viziju toga da Aura cup postane upravo ovo što ove godine i jest. Zagreb i Hrvatska domaćini su jednog međunarodno poznatog i priznatog natjecanja u ritmičkoj gimnastici na kojem iz godine u godinu sudjeluje sve više natjecateljica – kazala je Nika Crevatini, glavna trenerica GK Aura i idejna začetnica ovog projekta.

Crevatini je bila jedna od najuspješnijih hrvatskih gimnastičarki, prva i jedina Hrvatica na svjetskoj rang – listi, a danas dane provodi trenirajući i prenoseći svoje znanje na nove naraštaje ritmičkih gimnastičarki.

  • Ritmička gimnastika postaje sve popularniji i priznatiji sport u Hrvatskoj, što je i bio jedan od ciljeva Aura Cup- a, a činjenica da kao jedini FIG turnir u Hrvatskoj, možemo približiti široj publici vrhunsku ritmičku gimnastiku, dodatno nas veseli. Promocija Hrvatske, Zagreba i sporta općenito vrlo je važna naročito za popularizaciju i masovnost ovog sporta i drago nam je da u tom projektu možemo sudjelovati.

Izvor: HINA Foto: Ivan Perić/CROPIX