OSTALI SPORTOVI STOLNI TENIS

Arapović i Malobabić prošle u glavni ždrijeb

Hana Arapović (19) i Ivana Malobabić (43) plasirale se u glavni ždrijeb europskih kvalifikacija za Olimpijske igre, koje se održavaju u Sarajevu.

Arapović je među 24 prošla s prvog mjesta skupine, a velik posao obavila je u četvrtak ujutro kada je s 4:1 (4, -11, 5, 7, 9) nadigrala Talijanku Giorgiju Piccolin, inače prvu nositeljicu ovih kvalifikacija. Nakon toga je dobro otvorila sa Slovenkom Anom Tofant, povela 1:0, ali Slovenka je okrenula na 2:1. Ipak, nakon što je naša predstavnica osvojila neizvjesni drugi set s 14:12 potvrdila je prolazak u daljnju fazu natjecanja. U petom setu je dominirala, a na kraju i slavila s 4:2 (9, -9, -6, 12, 3, 7). Zbog toga što je iznenadila prvu nositeljicu Hana je preuzela njenu poziciju te je slobodna u 1. kolu, dok će za četvrtfinale igrati s boljom iz susreta Austrijanke Karoline Mischek i Ukrajinke Solomije Bratejko (15.10).

Malobabić je kvalifikacije otvorila pobjedom nad Finkinjom Marine Donner s 4:0 (7, 6, 5, 7), potom je poražena od Britanke Anne Hursey s 4:1 (8, -7, 8, 6, 8), a u trećem susretu je pobijedila Harisu Mešetović (BiH) s 4:0 (10, 8, 6, 5)) i potvrdila drugo mjesto u skupini s čime je prošla u glavni ždrijeb. U 1. kolu igrat će protiv Luksemburžanke Sarah De Nutte (12.00), a ako prođe čeka je Britanka Ho Tin-Tin.

Slijedi druga faza natjecanja po knock-out sistemu, a finalistice te druge faze natjecanja izborit će Olimpijske igre. Sve ostale igračice, koje se nisu uspjele plasirati na OI u prvoj fazi natjecanja, igrat će još jedan turnir po knock-out sistemu. Finalistice treće faze natjecanja direktno će se plasirati u Pariz, kao i pobjednica meča između igračica koje su izgubile polufinale. Ukupno će se u Sarajevu kroz natjecanje u Pariz plasirati pet igračica, dok će šesta putnica za OI biti odabrana putem renkinga, koji će se zaključiti 11. lipnja. No, ako naše predstavnice ne budu unutar tih šest ostaje prilika da izbore Olimpijske igre i putem svjetskog renkinga.

Izvor: HSTS