GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

Apsolutna dominacija gimnastičara karlovačkog Sokola na Prvenstvu Hrvatske i Završnici kupa Hrvatske za B i C program

U Osijeku se proteklog vikenda održalo višebojsko i pojedinačno prvenstvo Hrvatske te Završnica kupa Hrvatske za B i C program. Nakon vrlo uspješnog prvog dana na kojem je GK Sokol osvojio ukupno 13 odličja, u istom ritmu odrađena su preostala natjecanja.

U muškoj sportskog gimnastici u kategoriji mlađih kadeta Fran Šančić osvojio je srebrnu medalju na preskoku te bronce na tlu i ručama. Patrik Rajković je vježbom na preči osvojio srebrnu medalju. U ekipnoj konkurenciji ekipa mlađih kadeta u sastavu Fran Šančić, Patrik Rajković, Marin Makarun i Leon Mikulić, osvojila je treće mjesto. Prvak Hrvatske u ekipnoj konkurenciji je ZTD Hrvatski Sokol iz Zagreba, a viceprvak GK Dišpet iz Šibenika.

U kategoriji dječaka najuspješniji KA-sokolaš bio je Aaron Funtek osvojivši 4 pojedinačna odličja. Postao je prvak Hrvatske na konju s hvataljkama, preskoku, preči i ekipno te dodao još broncu u višeboju. Nikola Olrom osvojio je broncu na karikama. Za apsolutnu dominaciju karlovačkog Sokola na preči, pored Aarona Funteka sa zlatnom medaljom, pobrinuli su se Matej Štanjer osvojivši srebro i Filip Blašković osvojivši broncu. Ekipa u sastavu Filip Blašković, Aaron Funtek, Matej Štanjer i Nikola Olrom osvojili su prvo mjesto ispred kolega iz GK Trešnjevka iz Zagreba.

Na Završnici kupa Hrvatske B program najuspješnija pojedinka bila je Nera Đurić osvojivši 2. mjesto. Izvrsne rezultate osvojile su karlovačke sokolašice u ekipnoj konkurenciji. Ekipa seniorki (Ana Magdalena Fabijanić, Martina Šegavić, Karla Šibenik) osvojila je 1. mjesto, juniorke (Doroteja Šegavić, Matea Šegavić, Mona Šarinić) i mlađe kadetkinje (Nera Đurić, Nika Babić, Lota Gačić) osvojile su 3. mjesto.

Zadnjeg dana natjecanja održana je Završnica kupa Hrvatske C program. U kategoriji kadeta najuspješniji član GK Sokol Karlovac bio je Filip Krznar osvojivši broncu. U ekipnoj konkurenciji kadeti (Filip Krznar, Karlo Klarić, Andrija Crkvenac, Dino Penić, Leon Dejanović i Kruno Polak) osvojili su srebrno odličje. Vrlo blizu medalje bili su Petar Sinčić u kategoriji juniora i Lara Đurić u kategoriji mlađih juniorki zauzevši četvrto mjesto. Ekipa mlađih juniorki, u sastavu Maja Plavetić, Leonarda Šlat, Lucija Rožman, Nina Miljenović, Dora Martišković i Lara Đurić, osvojila je brončanu medalju.

Valja istaknuti kako su ove godine po prvi puta na natjecanju nacionalne razine nastupile mlađe kadetkinje Jana Busić (10. mjesto), Ema Starešinčić (13. mjesto), Nea Matijašić (17. mjesto) te kadetkinje Ilona Rajković (22. mjesto) i Lucija Lukežić Štedul (31. mjesto).

– Povratkom u Karlovac nastavljamo s treninzima do stanke tijekom blagdana. Jedina u punom pogonu ostaje najbolja naša gimnastičarka, Petra Furač, koja će od 17. do 20. prosinca nastupiti na Europskom prvenstvu koje će se održati u Mersinu (Turska). Mersin se već pokazao kao sretan grad za Petru koja se 2018. godine upravo u Mersinu plasirala u svoje prvo finale na natjecanjima svjetskog kupa – kaže Jurica Suhin, agilni mladi predsjednik karlovačkih sokolaša.

– Htio bih naglasiti da je ovo povijesni uspjeh jednog bazičnog sporta. Ujedno i povijesni uspjeh karlovačke gimnastike s velikim brojem mladih sportaša, gimnastičarki i gimnastičara. Karlovačka gimnastika je među najboljih pet klubova u Lijepoj našoj. Nakon ovog prvenstva imamo puno razloga za zadovoljstvo – dodaje za kraj Željko Šančić, predsjednik Županijskog gimnastičkog saveza.

Gimnastičarke i gimnastičare na natjecanjima su pratili treneri Marijan Šančić, Ivan Šimunović, Anamarija Kovačić i Ines Bohaček. U ulozi sutkinja i sudaca bili su Lara Belokleić, Korina Belokleić i Jurica Suhin.

Foto: GK Sokol Karlovac