BORILAČKI TAEKWONDO

Mlađa kadetkinja TKD Karlovac Lea Oparnica osvojila zlatnu europsku medalju u kategoriji -36 kg

U nedjelju, 22. studenoga nastavljena su natjecanja na 8. Otvorenom europskom prvenstvu u taekwondou u hotelu Westin u Zagrebu. U prvom dijelu programa završena su sva natjecanja po kategorijama u konkurenciji mlađih kadeta i kadeta, a u drugom dijelu programu na rasporedu su borbe u konkurenciji juniora.

Na borilišta u Kristalnoj dvorani hotela Westin tijekom nedjelje izašlo je gotovo 200 natjecatelja, koji su se natjecali prema svim propisanim epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite i HZJZ-a, te Europske taekwondo federacije pod čijim se okriljem odvija ECC (Europsko klupsko prvenstvo).

Nakon drugog dana natjecanja Karlovčanki Lei Oparnica (TKD Karlovac) pripala je zlatna medalja u kategoriji -36 kg za mlađe kadetkinje. Ostali hrvatski predstavnici (mlađi kadeti i kadetkinje) osvojili su još 18 medalja različitog sjaja, a juniorke i juniori 14 medalja.

MLAĐI KADETI
Zlatne medalje: -30 kg: Robert Raić (Jastreb), -36 kg: Leon Seničić (Bistra) , -48 kg: Marto Sušnik (Metalac)
Srebrne medalje: -30 kg: Matija Petelinšek (Ion), – 33 kg: Bruno Majer (Jastreb), Jan Schwarz (Jastreb)
Brončane medalje: -30 kg: Luka Hrastić (Tigar Zagreb), -33 kg: Adam Jandras (Jastreb) i Mihael Kralj (Dugo Selo), -36 kg: Patrik Kolaković (Bistra). -40 kg: Andrija Vrbanac (Jastreb)

MLAĐE KADETKINJE
Zlatne medalje: -36 kg: Ema Delić (Metalac), -40 kg: Klara Uglešić (Monter), -44 kg: Lea Oparnica (Karlovac)
Srebrne medalje: -33 KG: Ariana Dorbolo (Ion), -40 kg: Letizia Šimunec (Vrbovec), -44 kg: Rebecca Šimunec (Vrbovec)
Brončane medalje: -33 kg: Petra Čirjak (Jastreb), -40 kg: Lorena Buljan (Bistra)

JUNIORKE
Zlatna medalja: -46 kg: Sara Spasojević (Selekcija Hrvatske), -49 kg: Lena Dinković (Medvedgrad), -52 kg: Helena Dujmić (Jastreb), -63 kg: Ela Jelić (Omega)
Srebrna medalja:-55 kg: Kristina Jakovljević (DIV Knin), – 59 kg: Helena Kicema (Novi Zagreb), +68 kg Nika Petanjek (Selekcija Hrvatske)
Brončana medalja: -46 kg: Nika Kolarek (Selekcija Hrvatske), -55 kg: Marea Vodopija (Cobra), -59 kg: Barbara Kisić (Metalac)

JUNIORI
Zlatna medalja: -78 kg: Matej Nikolić (Selekcija Hrvatske)
Srebrna medalja: -78 kg: Vito Krpan (Dubrava)
Brončana medalja: -63 kg: Vito Jelić (Selekcija Hrvatske), -73 kg: Edijan Sečić (Dubrava)

U ponedjeljak, 23. studenoga Europsko prvenstvo nastavlja se natjecanjem mlađih seniorki i seniora. Seniorska natjecanja na rasporedu su posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga.

Natjecanje i rezultate uživo možete pratiti na portalima taekwondo.com.hr i službenoj stranici https://linktr.ee/euclubs te u live streamingu na YouTube kanalu Cro Ring i portalu croring.com.

Koliko je zanimanje ljubitelja taekwondoa iz Hrvatske i Europe za ovim događajem, potvrđuje da je live streaming samo subotnjih borbi kadetkinja i kadeta a s četiri borilišta u Kristalnoj dvorani hotela Westin imao 45 tisuća pregleda na youtube kanalu CroRing.