OSTALI SPORTOVI VESLANJE

68. KARLOVAČKA REGATA: Veslačima Korane sveukupna pobjeda, Zagrebu memorijalna utrka

Veslački klub Korana sveukupni je pobjednik 68. Karlovačke regate. KaveKAŠi su za naslov odnijeli 7 pobjeda ili bodova, drugoplasirana zagrebačka Trešnjevka 5, a treće mjesto podijelili su veslači Vukovara i Zagreba sa po jednim bodom ili pobjedom. Trener Zlatko Katušin je zato iz ruku nove zamjenica karlovačkog gradonačelnika Ivane Fočić primio pobjednički pehar.

Pobjednički dvojac memorijalne utrke s predsjednikom Korane

Pobjednički pehar veslačima VK Zagreba, Lucijanu Vukotić i Vedranu Herceg, pobjednicima 30. memorijalne utrke „Bruno Cetinjanin“ koja je ove godine vožena u disciplini dvojca na pariće za kadete A predao je predsjednik VK Korana Bruno Rogić. Zagrepčani su tako Karlovčanima neočekivano ali zasluženo odnijeli pobjedu na domaćoj vodu u toj utrci. Koranina posada Josip Jakšić i Luka Ranitović ovoga puta su jubilarnu utrku koja se vozi u spomen na poginuloga hrvatskog branitelja i bivšeg veslača Korane Brune Cetinjanina morali prepustiti boljoj posadi.

Medalje pobjednicima utrka dijelili su još i županica Martina Furdek-Hajdin, predsjednik Zajednice športova Karlovačke (ZŠKŽ) županije Zoran Vuičić, zamjenik predsjednika VK Korana Boris Vrbanac i tajnik kluba Ferdinad Kovačić.

Inače, sveukupno je voženo 17 utrka od kojih su dvije bile kvalifikacijske. Korana je pobijedila u utrkama: skif za kadete A (Jan Latković i Roman Romčević), skif za kadetkinje A (Ema Hodak), skif za juniore B (Igor Šušnjar i Mauro Bauer), dvojcu na pariće za juniore B (Mauro Bauer/Igor Šušnjar) i skif za seniore (Mario Konjevoda).

Za Koranu su nastupili još: Dora Kranjčec, Lara Mandić, Maks Findrik, Šime Ravnjak, Noa Ružić i Ruben Selimović.

Donatori ovogodišnje 68. Karlovačke regate i 30. memorijalne utrke „Bruno Cetinjanin“ jesu: tvrtka Petrlin d.o.o. i Drvo trgovina d.o.o., Obrt Maing , TD Sitotisak Tampontisak, Europrom i TTK – Tvornica turbina d.o.o.

Treneri VK Korana s dogradonačelnicom