GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

51. SVJETSKO PRVENSTVO: Petra Furač i Nika Kukuljan Frleta završile nastup u Liverpoolu

Hrvatske gimnastičarke, Riječanka Nika Kukuljan Frleta i Karlovčanka Petra Furač, kvalifikacijskim nastupima završile su svoj nastup na 51. Svjetskom prvenstvu u Liverpoolu. Obje su debitantice na SP-u.

Petra Furač je prikupila ukupno 44.066 bodova u višeboju. Na preskoku je ocijenjena sa 12.300, na dvovisinskim ručama 10.666, na gredi 10.100 te na tlu 11.000.

  • Uvijek može bolje, ali zadovoljna sam. Imala sam preveliku tremu, inače sam takva na natjecanjima, ali kad sam ušla u dvoranu u glavi mi je bilo samo da napravim ono što moram, što sam trenirala. Odradila sam cijeli višeboj, sve sam napravila, cijele vježbe… Dobila sam ovdje jednu dodatnu motivaciju za nastaviti dalje trenirati – poručila je Petra Furač, gimnastičarka GK Sokol Karlovac.

Nika Kukuljan Frleta je sa 16 godina bila jedna od najmlađih natjecateljica na SP-u. Zbog ozljede leđa morala je otkazati nastup na dvovisinskim ručama i nema odrađen kompletan višeboj. Na preskoku je ocijenjena sa 11.666, na gredi je zbog pada dobila 9.566, dok je na tlu imala najbolji nastup i na kraju ocjenu 11.766.

  • Startali smo s gredom i tamo mi je bila najveća trema, a to je uzrokovalo jedan pad. Tužna sam samo što nisam potpuno zdrava i što nisam mogla odraditi ovdje i ruče. Ali, nemam si što zamjeriti, odradila sam najbolje što sam mogla u ovom trenutku i idemo sada zaliječiti leđa i pripremiti se još bolje za sljedeću sezonu – rekla je Nika Kukuljan Frleta, gimnastičarka GK Rijeke.

VIDEO: https://youtu.be/XtH31PpFnaM

Izvor: Hrvatski gimnastički savez Foto: Slobodan Kadić