ODBOJKA

ODBOJKA: Hrvatska ženska kadetska reprezentacija pobijedila Rumunjsku s 3:2 i plasirala se na Europsko prvenstvo

Drama kakvu samo odbojka može kreirati, utakmica u pet setova, utakmica koja je trajala punih 125 minuta – čiste igre! Utakmica u kojoj je ulog bio ogroman, plasman na Europsko U-16 prvenstvo od 10. do 20. srpnja u Slovačkoj i Mađarskoj. Drama koju su kreirale mlade Hrvatice, pobijedivši vršnjakinje iz Rumunjske s 3:2 u setovima, i to nakon što su gubile s 2-0 u setovima. Može li biti veća drama?

– Ovo je pobjeda želje, volje, snage i ne odustajanja – rekao je odmah po svršetku susreta neizmjerno sretni izbornik Miodrag Stojaković, koji je sa svojim stručnim stožerom, nakon dugo godina, osigurao nastup naše U-16 ženske reprezentacije među 12 najboljih ekipa u Europi.

Plasman na EP produžit će cijeloj generaciji ljeto, jer sada će se trebati pripremiti za smotru najboljih u Europi.

– Na EP nema slabih suparnica, tu su već Italija, Srbija, Rusija… doista nema slabih, i trebamo se dobro pripremiti. Mislim da je to i djevojkama dodatni podstrek, jer ovo im je prilika generacije. Vjerovali smo da možemo doći na EP, doduše mislili smo nešto lakšim putem, i sada smo to ostvarili. I nećemo se zadovoljiti tamo samo nastupom, ova reprezentacija ima karakter i to ćemo još pokazati – na kraju će iskusni izbornik Miodrag Stojaković.

Izvor: HOS