NOGOMET

VIJESTI IZ NSKŽ: Među 11 klubova 2. ŽNL od jeseni možda nastupe VOŠK iz Belavića i Josipdol?

Nogometni klubovi Barilović i Draganić bit će novi članovi 1. ŽNL u sezoni 2021/2022., a Slunj i Duga Resa 1929 igrat će u skupini A 4. HNL Središte, odlučio je to Izvršni odbor Nogometnom saveza Karlovačke županije (NSKŽ).

Prvak 1. ŽNL NK Duga Resa 1929 plasirala u 4. Hrvatsku nogometnu Središte, posljednja Dobra iz Svetog Petra ispada u 2. ŽNL, dok će od jeseni NK Barilović iz 2. ŽNL (temelju ostvarenog rezultata i ispunjenih kriterija) igrati 1. ŽNL koja će od nove sezone imati 9 klubova. Također, odlučeno je na IO NSKŽ da se u 1. ŽNL uvrsti i NK Draganić koji je sezonu završio na 9. mjestu, ali ispunjava kriterije natjecanja u županijskom prvoligaškom rangu.

U 2. ŽNL nastupa 11 klubova, a moguće uključivanje najavili su NK VOŠK iz Belavića i NK Josipdol. Konačnu odluku trebaju donijeti do 15. srpnja do kada trebaju prijaviti svoje igrače za natjecanje. Obje županijske lige (Prva i Druga) započele bi novu natjecateljsku sezonu 29. kolovoza 2021. godine.

U redoviti vijestima NSKŽ objavljuju da će sukladno odlukama Međužupanijskog odbora Središta Zagreb, 4. HNL Središte u sezoni 2021/2022. biti igrana u dvije skupine. NK Slunja i NK Duga Resa 1929 igrali bi tako u skupini A zajedno s klubovima Zagrebačkog i Krapinsko-zagorskog nogometnog saveza.