NOGOMET

EURO: Strašna Italija juriša po naslov europskog prvaka, Španjolska je izbacila Švicarce

Talijanska nogometna reprezentacija plasirala se u polufinale EURA 2:1 (2:1) pobjedom protiv Belgije u Münchenu u četvrtfinalu.

Bila je ovo 33. uzastopna utakmica talijanske reprezentacije bez poraza čime je još povećala vlastiti rekordni niz bez poraza na 32. Posljednji poraz Italija je upisala u rujnu 2018. godine u Lisabonu od Portugala, uslijedio je niz od 27 pobjeda uz pet remija.

Italija će u polufinalu u utorak na Wembleyu igrati protiv Španjolske koja je ranije u petak boljim izvođenjem 11-eraca sa 4:2 svladala Švicarsku.

Španjolska je pobijedila Švicarsku 4:2 (1:1) i otišla u polufinale Eura, favorit je pobijedio i to je jedino što će povijest pamtiti, ostalo će biti zaboravljeno, ali švicarski navijači vjerojatno nikad neće zaboraviti sucu četvrtfinala Mikeu Oliveru.

Društvene mreže su pune komentara na taj potez suca Olivera i komentiraju kako prije nekoliko dana Kalvin Phillips za ono brutalno gaženje Tonija Kroosa na utakmici Engleske i Njemačke u osmini finala nije dobio ni karton, a ovo je isključenje.

“Više u nogometu ne smiješ ni uklizati. Teško smo oštećeni,“ pišu švicarski navijači po društvenim mrežama, a na njihovoj strani su mnogi neutralni.

S navijačima se slaže i legendarni Gary Lineker: “Još jedan crveni praktički nizašto.”

Foto/AFP