NOGOMET

VELIKA PREDSTAVA PRVAKA: Dinamo nikad nije ovako razbio Hajduk

Veliko slavlje Dinama u 100. derbiju! Hajduk poveo pa primio četiri komada …

Dinamo nije tako razbijao Hajduk niti kad je odnos snaga po kvaliteti igrača bio znatno veća u korist Modrih, čak niti sjajan projektil Janija Atanasova u drugoj minuti sudačke nadoknade s kojim su gosti, po prikazanoj igri, neočekivano otišli su prednošću na odmor, nije pokolebao zagrebački sastav koji je u svojoj desetoj utakmici sezone ponudio najbolju partiju i poslao poruku Bodo/Glimtu da namjerava zauzeti mjesto, koje mu i pripada, u Ligi prvaka. Arijan Ademi opet je kapetanski vukao, Josip Mišić mahao je dirigentskom palicom, Luka Ivanušec i Bruno Petković su nakon brojnih opravdanih kritika dobili pljesak za buđenje, Špikić je još jednom bio dobar, Gojak i Oršić zabijali su po ulasku s klupe i zapravo postavili rezultat koji je prava slika utakmice, ali gledati Martina Baturinu na terenu, to je poezija i estetika, to je logika i nogometno majstorstvo, to je klasa koja čini razliku. U Maksimiru se rađa veliki igrač o kojem će pričati Europa, a čiji je na početku seniorske karijere “pik” baš Hajduk jer protiv njega je bljesnuo u posljednjoj utakmici protekle sezone i ovaj put odigrao partiju dosadašnje karijere.


DINAMO – HAJDUK 4:1 (Baturina 61‘, Ademi 64‘, Gojak 84‘, Oršić 90+1‘/Atanasov 45+2‘)
DINAMO: Livaković – Ristovski, B. Šutalo, Perić, Ljubičić –Ademi (od 76. Gojak), Mišić – Špikić (od 76. Oršić), Baturina (od 88. Lauritsen), Ivanušec – Petković (od 80. Drmić)
HAJDUK: L. Kalinić – Awaziem, Borevković, Simić – Lovrencsics (od 60. Mikanović), Grgić (od 71. Sahiti), Atanasov (od 60. Vuković), Čolina (od 61. Melnjak) – Krovinović – Biuk (od 81. N.Kalinić), Livaja


Izvor: SN Foto: Marko Todorov / Cropix, GOL.hr