NOGOMET

Uređuju se pomoćne prostorije NK Karlovac 1919. Kada će na red doći uređenje prostorija za spremanje atletskih rekvizita?

Navodno da Grad Karlovac ulaže 360 tisuća kuna u obnovu pomoćne svlačionice Nogometnog kluba Karlovac 1919 na „Čavlekovu stadionu (160.000) te u sličnu adaptaciju na igralištu Nogometnog kluba Ilovac (200.000).

Na stadionu u Mekušanskom polju preuredit će se vodovodne i električne instalacije, obnoviti zidovi i urediti sanitarni čvorovi te postaviti nova vrata. Radovi bi trebali biti gotovi za deset dana.

Na igralištu u Ilovačkoj šumi urediti će se tri svlačionice – dotrajale instalacije, stolarija, zidovi i podovi. Radovi bi se trebali završiti do konca ove godine.

Najmanji je problem što se ulaže u uređenje prostorija ta dva nogometne kluba. Dapače, treba! Veći je problem, a na koji smo više puta upozoravali, nakon što je obnovljena atletska staza atletika još nema prostor gdje bi držali rekvizite. Ne tako davno je najavljeno i da će to doći na red pa nas zanima kada će taj dio obećanja doći na red?

Podsjećamo da drugi ili prvi problem, kako god bilo, taj je što su nogometaši atletičarima „ukrali“ stadion koji je izgrađen kao atletsko-nogometni stadion, prvenstveno za organizaciju velikih atletskih natjecanja koji su na tom stadionu održani sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a ne za značajne nogometne utakmice kojih gotovo da i nije bilo. Stadion danas nosi ime Branka Čavlovića Čavleka koji je bio odličan animator i nogometni trener mlađih dobnih skupina. No, prilaz stadionu također nosi njegovo ime, kao i Nogometna škola. Sve na jednom mjestu, sportskom centru Korana.

Izravno pitanje odgovornima bilo bi zašto se jednako tako kao prema nogometu Grad ne odnosi i prema svojim olimpijcima, Krešimiru Račiću i Jelici Pavličić, velikanima karlovačke i Hrvatske atletike. Zašto se dozvolilo da se iz imena stadiona jednostavno izbriše ime „atletski“. Primjerenije bi onda bilo da stadion nosi ime Gradski stadion Karlovac.

Foto: Mladost d.o.o.