NOGOMET

UEFA JE POGRIJEŠILA: Čeferin se kaje ‘ovakav Euro više nikad nećemo gledati, jednostavno – nije pošten‘

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA), Slovenac Aleksander Čeferin, rekao je za britansku medijsku kuću BBC da sumnja u još jedno Europsko prvenstvo u nizu različitih zemalja poput ovogodišnjeg, javlja njemačka novinska agencija DPA.

Čeferin je dodao da to ne bi bilo pošteno ni prema igračima ni prema navijačima.

– To više nećemo podržavati. Mislim da je izazov jednostavno prevelik i nepravedan prema reprezentacijama koje moraju putovati toliko više od drugih – rekao je Čeferin za BBC.

– Nije pošteno ni prema navijačima koji su jednog dana morali biti u Rimu, a sutradan u Bakuu, u Azerbejdžanu nakon više od četiri sata leta. Ideja je, naravno, bila zanimljiva, ali vrlo izazovna za provedbu. Mislim da to više nećemo činiti – dodao je slovenski dužnosnik.

Ovogodišnji Euro je ugostio 11 gradova, u početku bi ih trebao imati 12, ali u međuvremenu je pandemija novog koronavirusa natjeralo Uefu da odgodi prvenstvo na godinu dana. Neke odabrane momčadi igrale su cijelu grupnu fazu na domaćim stadionima, poput finalista Engleske i Italije. Švicarska, Turska i Wales morali su putovati između Rima i Bakua u skupini A, dok je otkazivanje utakmica u Dublinu u Irskoj značilo da su se utakmice skupine E igrale u Španjolskoj i Rusiji.

Ideju za paneuropsko prvenstvo za 60. obljetnicu prvoga EURA predstavio je bivši predsjednik Uefe, Francuz Michel Platini.

Sljedeći EURO bit će u Njemačkoj 2024. godine.

Izvor: HINA Foto: Andreas Solaro/AFP