NOGOMET

U ČAST TRENERU SVIH TRENERA: Predsjednik RH Milanović upisao se u knjigu žalosti, izraze sućuti izrazio je i premijer Plenković

U Informativno-multimedijskom centru Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u Petrinjskoj ulici 2 u središtu Zagreba otvorena je knjiga žalosti za legendarnog hrvatskog nogometnog stručnjaka Miroslava Blaževića koji je umro u srijedu u 88. godini nakon duge borbe sa zloćudnom bolešću.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović upisao se u petak u knjigu žalosti povodom smrti legendarnog hrvatskog nogometnog stručnjaka Miroslava Ćire Blaževića.

Bio je jedan i neponovljiv. Imao sam sreću poznavati ga i voditi s njim zanimljive razgovore. Uvijek dobronamjeran. Nikada dosadan. Do zadnjeg dana. I kad ne bude ga bilo, pamtit će se tko je bio Ćiro”, upisao je predsjednik Milanović u knjigu žalosti povodom smrti Miroslava Ćire Blaževića koji je preminuo u srijedu u 88. godini nakon duge borbe s bolešću.

Hrvatski premijer Andrej Plenković uputio je izraze sućuti povodom smrti legendarnog nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića.

“Napustio nas je Miroslav Blažević. Legendarni Ćiro, osvajač svjetske bronce iz 1998., zauvijek će biti upisan u povijesti hrvatskog naroda i sporta. Njegovo znanje, postignuća i čovjekoljublje ostaju trajna inspiracija budućim generacijama. Iskrena sućut obitelji”, napisao je Plenković na svom twitter profilu.

Među prvima u knjigu žalosti upisali su se predsjednik HNS-a Marijan Kustić, izbornik Zlatko Dalić i izvršni direktor Tomislav Svetina.

“Dragi Ćiro, hvala ti na velikom prijateljstvu i podršci, te svemu što si dao hrvatskom nogometu. Tvoji rezultati, zauvijek će ostati u povijesti našeg nogometa, ali više od toga pamtit ćemo te po tvom osmijehu, humoru, šarmu i energiji koju si imao do posljednjeg dana,” napisao je između ostalog predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“Dragi moj šefe, Hvala ti na svemu što si napravio za mene i našu Hrvatsku. Bio si moj nogometni učitelj, moj nogometni otac. Falit će mi tvoj savjet, tvoj osmijeh, tvoja psovka. Bio si i bit ćeš zauvijek trener svih trenera. Počivaj u miru,” napisao je izbornik Dalić.

Posljednji ispraćaj trenera svih trenera bit će u srijedu u 13 sati u Aleji velikana na Mirogoju, a o točnom terminu komemoracije HNS će još izvijestiti.

Foto: Zagreb Info/HNS