MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

IZABRAO I OZALJ: Laureati Elvira Kranjčec, Dragutin Fember, kuglačice Kupe i stolnotenisači Vrhovca

Nakon Karlovca, Slunja, Ogulina i Ozlja najbolje u sportu proglasit bi trebao još i grad Duga Resa. Zajednica športova Karlovačke županije laureate sporta proglasit će u petak 24. veljače u Slunju.

Naslovom najbolje sportašice u gradu Slave Raškaj za prošlu godinu pripao je kuglačici ozaljske Kupe Elviri Kranjčec. Najbolji sportaš je stolnotenisač Dragutin Fember osvojio je prvo mjesto na županijskom prvenstvu u stolnom tenisu pojedinačno i ekipno, Ženski kuglački klub Kupa, trećeplasirana ekipa u 2. HKL Zapad je najuspješnija ekipa. Stolnotenisači Sportskog društva Vrhovac ponijeli su naslov najbolje momčad u 2022. Vrhovčani su osvojili prvo mjesto na županijskom prvenstvu u stolnom tenisu oduzevši primat klubu iz grada stolnog tenisa.

Najbolji mladi sportaši su kuglačica Ariana Fajdetić (ŽKK Kupa) i kuglač Mihael Turkalj (MKK Kupa). Mlade nade ozaljskog sporta za 2022. jesu rukometašice ŽRK Colapis Ana Marković i Elena Hanžek, tekvondašice Helena Zdelar i Lana Lukunić (TKD Ozalj) i nogometaši Karlo Marinčić i Noa Vratarić (NK Zrinski Ozalj).

Posebna priznanja ozaljske sportske zajednice dobili su Ozaljćani koji više ne nastupaju za svoje matične klubove ali su uspješni u svojim novim klupskim sredinama, to su kuglačica Istre iz Poreča Valentina Pavlaković i gimnastičar karlovačkog Sokola Matija Tek te Stjepan Božić (NK Zrinski Ozalj) i juniori Nogometnog kluba Zrinski Ozlja.

Inače, Zajednica športova grada Ozlja ima samo 11 članica. Prihodi su također skromni, u prošloj godini bili su 352.840 kuna.

Proglašenju najboljih u sportu grada Ozlja prisustvovali su ozaljska gradonačelnica Lidija Bošnjak i predsjednik Zajednice sportova Karlovačke županije Želimir Feitl.