NOGOMET

SURADNJA: Saša Belčić mlade nogometaše Ilovca podučavao kako ispravno trčati

U suradnji sa Atletskim klubom Karlovac sve selekcije mladeži Nogometnog kluba Ilovac , kroz nekoliko su treninga prošle “školu trčanja”.

Treninge je na novouređenoj atletskoj stazi vodio bivši najbolji atletičar Karlovca, a sada aktivni profesionalni atletski trener Saša Belčić.

– Abeceda trčanja, prepone, štafeta i slično samo su dio elemenata treninga kroz koji su prolazili mladi nogometaši Škole nogometa NK Ilovac, njih dvjestotinjak. Naučili su da se atletskim vježbama stječe fizička snaga, izdržljivost, brzina i okretnost, a učvršćuju se svojstva volje kao što su hrabrost, odlučnost, te upornost – kaže Belčić.

Suradnja NK Ilovac i AK Karlovac se nastavlja krajem ljeta u sklopu pripremnog kondicijskog perioda prije početka nove natjecateljske sezone u ligama NSKŽ, NSZŽ i HNS Središta Zagreb.

Kombinacijom osnovnih elemenata drugih bazičnih sportova Škola nogometa NK Ilovac omogućuje svim svojim redovnim polaznicima adekvatne uvjete za psihofizički razvoj i unapređenje motoričkih i funkcionalnih sposobnosti.

– Naš klub jedini u Karlovačkoj županiji omogućuje prilagođene treninge za djecu predškolske dobi kao što su selekcija minići, djeca s navršenih 6 godina života i mlađa, koja osim osnova nogometnog sporta kroz zabavnu igraonicu usvajaju osnove ponašanja u sportskom kolektivu, ali i elemente svih ostalih bazičnih sportova pod stručnim nadzorom trenera – ističe Alen Škrtić, voditelj Škole nogometa NK Ilovac.

Upisi u Školu nogometa NK Ilovac otvoreni su za sve uzraste tijekom cijele godine, a više informacija moguće je dobiti kod voditelja Škole nogometa Alena Škrtića na mobitel broj 098/965-7713.