NOGOMET PRENESENO

SRAMOTA: Na Opus Areni spriječena diverzija navijača, Hrvatskoj već prijeti kazna Uefe, a sve je moglo završiti i puno gore

Isprepleteni su tu nezadovoljstvo HNS-om koje postoji kod nekih i podmetanje hrvatskoj reprezentaciji. Kao da je ona HNS-ova, a ne općenito hrvatska i poveznica svih Hrvata iz cijeloga svijeta. Kao da HNS nije samo njezina operativna logistika…

No osim zbivanja na stadionu redari i policija imali su posla i ranije. U noći sa subote na nedjelju, dakle vikend uoči okupljanja reprezentacije, s vanjske strane stadiona Opus Arena postavljena je “krpa” na kojoj je crvenom bojim nacrtamo ustaško slovo U, a ispod toga crnom napisano i prekriženo HNS. Iznad svega piše “Ima nas”. Postoji i snimka nadzorne kamere.

Delegat utakmice i časnik za sigurnost podnijeli su izvještaj UEFA-i u kojem su naveli samo dvije baklje i upotrebu zviždaljke od jednog navijača. Ništa drugo.

Prema informacija koje smo dobili radi se o petnaestak pjevača budnice koje je policija odmah detektirala i fotografirala. Navodno su to pripadnici Ultrasa iz Vinkovaca i osječke Kohorte, bili su pomiješani… Ako bi kazna bila da im se doživotno zabrani dolazak na bilo koji sportski događaj u Hrvatskoj, to bi bio minimum koji su zaslužili. No, predugo se to prešutno tolerira zato se i ponavlja.

  • Ja to ne razumijem, da dođe grupa od 20 ljudi i uništi sve ono što napravi njih 15.000. doći tu s takvom idejom… Kome to treba? Ne razumijem zašto se to konstantno događa. Ne razmišljam hoćemo li zadnju utakmicu igrati bez gledatelja, ali moraju biti svjesna i ta tijela koja donose odluke da to ne viče cijeli stadion. Dok to ne riješimo trajat će i trajati pa dok nas ne kazne – kazao je Zlatko Dalić.

Hrvatskoj prijeti da kvalifikacije za Euro zaključi pred praznim Maksimirom. Kad vidite što se opetovano događa na našim stadionima unatoč svim javnim upozorenjima i posljedicama. mogla bi to biti naša neminovnost. Ako UEFA ponovno ne bude uviđavna, završni susret će se igrati samo za službene osobe i televizijske gledatelje. Ili pred djecom do 14 godina što je alternativna varijanta. Odluka je na Nyonu.

Izvor: SN Foto: HNS/Screenshot/Nadzorne kamere