MIX

Glavni sportski događaj ovog vikenda u Karlovcu je međunarodni karate turnir 18. Karlovac Open 2023

Odbojkašice Kelteksa, rukometaši Karlovca i rukometašice Škole, nogometaši Karlovca i Ilovca ovog vikenda gostuju, a u nedjelju se nastavlja prvenstvo u dvije lige Nogometnog saveza Karlovačke županije. Košarkaši Šanca ove nedjelje otvaraju sezonu u dvorani na Rakovcu, a na Dubovcu VK Korana održava tradicionalnu klupsku regatu.

KARLOVAC OPEN: Natjecanje počinje u 9.30 a završava u 17 sati, svečano otvorenje je u 11 sati
Mladi karlovački karataši nastupili su prolog vikenda na međunarodnom turniru u Ivancu gdje su osvojili 7 medalja, a ukupnom poretku u borbama zauzeli su 2. mjesto. Bila je to dobra uvertira za ovaj vikenda kad ih u Školskoj sportskoj dvorani u Karlovcu očekuju premijerni nastupi na međunarodnom karate turniru 18. Karlovac Open.

Organizator je Karate klub Karlovac 1969 a dosad je prijavljeno 578 natjecatelja iz 53 kluba iz pet država. U raznim bojama pojaseva u kimonu karlovačkog kluba nastupit će tridesetak karataša. Natjecanje traje od 9.30 do 17 sati (borbe), svečano otvorenje je u 11 sati.

SUPERLIGA: Kelteksice u Kaštelima
Odbojkašice Kelteksa su u 2. kolu Superlige u ŠSD na Rakovcu zabilježili drugu pobjedu u novoj sezoni. Nakon 2. kola Kelteks se nalazi na 2. mjestu ljestvice s 4 boda i set razlikom 6:0. U 3. kolu, u subotu 14. listopada (18 sati) imaju teško gostovanje kod Ribola Kaštela.

PREMIJERKA: Moslavina i Karlovac u derbiju začelja
Rukometaši Karlovca u 5. kolu Paket24 Premijer lige (Liga A) izgubili su u Varaždinu. Šesto kolo opet gostuju, odlaze u Kutinu gdje ih u derbiju začelja (6. kolu), dočekuje RK Moslavina. Trenutno su sedmi od 8 ekipa Lige A s 3 boda, Moslavina je šesta također s 3 boda.

1. HRL JUG: Dubovčaki u Dugom ratu

 • RK Dubovac je 8. na ljestvici 1. HRL Jug s jednom pobjedom i 2. boda. U 3. kolu, u subotu 14. listopada (20 sati) igraju u Dugom Ratu s Hrvatskim dragovoljcem. U 2. kolu osvojili su bodove pobijedivši u Karlovcu RK Arenu-Pula
 • 2. LIGA ZAPAD: Karlovčanke u lovu na prve bodove

 • Treći poraz u ovoj sezoni zabilježile su rukometašice RK Škola rukometa Karlovac u Karlovcu od ekipe zagrebačke Trešnjevke. U 4. kolu, u subotu 14. listopada, igraju u Samoboru kod istoimene domaće ekipe (17.30 sati). Prije ovog kola Samoborke su 7. na ljestvici s 2 boda, a Karlovčanke 10. bez bodova.
 • U 2. kolu HRK Karlovac II igra u Kašteliru kod RK 28. aprila (18.30 sati), a RK Ogulin igra u petak, 13. listopada, u Senju kod istoimenog domaćina (20 sati).

  SUPERSPORT 2. LIGA: Plavo-bijeli nogometaši odlaze u Poreč
  Odličnom i efikasnom igrom nogometaši Karlovca 1919 pobijedili su u 8. kolu na domaćem travnjaku NK Bjelovar. Na trećem su mjestu sa 16 bodova, a u 9. kolu, u subotu 14. listopada (15 sati), odlaze u Poreč gdje igraju s ekipom Jadran-Poreča.

  4. NOGOMETNA LIGA (skupina A): Ilovac gostuje kod bivšeg prvaka Hrvatske

 • U prošlom kolu NK Ilovac i NK Špansko iz Zagreba u Ilovačkoj šumi odigrali su neriješeno. Sada su „kanarinci“ deseti na prvenstvenoj ljestvici s 11 bodova, a u 9. kolu, u subotu 14. listopada, gostuju kod bivšeg prvaka Hrvatske NK Zagreba (10 sati).
 • 1.ŽUPANIJSKA LIGA: Prvak dočekuje Draganić
  U vodstvu je NK Vojnić ’95 s 24 boda, a u nedjelju, 15. listopada u 9. kolu igraju (16 sati): Vojnić ’95 – Draganić, Zrinski Ozalj – Dobra (sv. Petar), Mladost – Barilović, Ogulin” – Croatia ’78 i Slunj – Duga Resa 1929. Slobodan je Vatrogasac.

  2.ŽUPANIJSKA LIGA: Pod starim gradom novigradom igraju Dobra i Frankopan
  Na ljestvici 2. Županijske nogometne lige vodi novigradska Dobra s 21 bodom, a u nedjelju, 15. listopada u 8. kolu sastaju se (16 sati): Kupa – Krnjak, Tuškani – Josipdol, Dobra (Novigrad) – Frankopan, Plaški – Mrežnica, Oštarije – Petrova gora i Vrlovka – Cetingrad.

  VESLANJE: Regata na Kupi
  Klupska regata Veslačkog kluba Korana održava se u subotu, 14. listopada od 10 sati, na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu. Veslat će seniori, juniori i kadeti u obje konkurencije.

  KOŠARKA: Početak prvenstva
  Košarkaši Šanca, domaćim dvobojem s Kraljevicom, koji se igra u nedjelju 15. listopada od 14.30 sati u Školskoj sportskoj dvorani, otvaraju novu sezonu u Drugoj muškoj ligi Zapad.