NOGOMET

SMJENA NA TRENERSKOJ KLUPI: Miro Pribanić preuzeo klub iz Ilovačke šume

Poznati karlovački bivši nogometaš a sada nogometni stručnjak Miro Pribanić imenovan je za trenera seniorske momčadi NK Ilovca i s tim u skladu šefa Stručnog stožera „kanarinaca“ iz Ilovačke šume.

Dosadašnji trener Nenad Dmitrović nastavlja sa radom u klubu kao jedan od trenera mladeži te će preuzeti vođenje selekcije juniora u 3. NL Središte Zagreb.

Smjena na kormilu tog županijskog ligaša uslijedila je nakon slabe sezone koja je okončana na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice 1. ŽNL NSKŽ. U klubu se nadaju da će sa novim trenerom ostvariti osnovni cilj a to je stabilizirati i osnažiti momčad za sljedeću prvenstvenu kako bi se ovaj, jedan od najpopularnijih karlovačkih nogometnih klubova uzdigao prema vrhu ljestvice jer Ilovčani zasigurno zaslužuju bolji plasman od ovogodišnjega.

– Nakon infrastrukturnih zahvata, obnove svlačionica i klupskih prostorija te dobro organizirane i aktivne Škole nogometa imenovanjem novog trenera želimo osnažiti stručni i igrački kadar kako bi se što prije vratili u sami vrh županijskog nogometa te konkurirali za plasman u 4. HNL Središte Zagreb. To je naš osnovni cilj – naglašava predsjednik kluba Alen Vrbanić.

Početak priprema prve momčadi novi trener najavio je za kraj srpnja do kada će biti poznato više detalja o pojačanjima u igračkom kadru te odigravanju pripremnih utakmica kao i mogućoj suradnji s trećeligašem NK Karlovac 1919.


Iskusni 48-godišnji Miro Pribanić ponikao je u omladinskom pogonu NK Karlovac, a igrao je za brojne klubove, od Treće do Prve lige. Osim za NK Karlovac igrao je i za NK Vrbovec, NK Samobor, NK Duga Resa 1928, NK Ogulin. Nakon igračke karijere i stečenog zvanja višeg sportskog trenera nogometa na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, posvetio se radu s mladeži svih uzrasta u NK Ogulinu i NK Karlovcu dok je kao pomoćni trener seniora jedan period proveo u tadašnjem drugoligašu NK Lučko. Dužnost instruktora NSKŽ obnašao je četiri godine te je nositelj nacionalne PRO licence.


Ostaje nada da će da će Miro Pribanić biti uspješan strateg Ilovca kao što je bio dobar nogometaš.