NOGOMET

SLUŽBENO JE: Mindaugas Nikoličius novi sportski direktor Hajduka

Rođen je 5. listopada 1983. godine u Neringi u Litvi, ima 16-godišnje iskustvo rada u nogometu, a s bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine. Posljednje tri godine proveo je na mjestu sportskog direktora i člana Uprave HNK Gorica s kojom je raskinuo ugovor i prihvatio poziv Hajduka.

– Čestitam našem Niku na potpisu ugovora. Htio bih nešto reći o procesu kako se sve događalo. On je bio moj prvi i jedini izbor od samog početka. Naravno, neke stvari se događaju koje nisam želio, ali u tom trenutku donosiš odluke i ideš dalje. U ovom vremenu, ovih 60 dana, čekao sam da završi jesenski dio prvenstva i onda sam mu pristupio. Htio sam vidjeti shvaćamo li se, a što se tiče kompetentnosti znao sam da nema problema. On mi je rekao da ugovor s Goricom nije prepreka jer ako se dogovorimo on ga može raskinuti. Kad sam vidio da dijelimo iste vrijednosti i imamo isti pogled na to gdje je Hajduk, gdje treba biti i kako doći do toga, to je to. Imao je samostalnost u Gorici koja će biti prisutna i ovdje. Zahvalio bih se i šjor Bori, ipak je stao za klub, a i za mene. Vidjeli ste i da je Goran Sablić prihvatio šest mjeseci biti trener. Tu je Niko koji dolazi kod nas kad smo u teškom trenutku, i to su vrijednosti koje cijenim – rekao je Jakobušić.

– Odlučio sam da je za mene ovo najbolji trenutak za otići. Kroz godine je bilo puno ponuda u Gorici, no bio sam samo fokusiran na taj klub, no sad kada je došla ponuda i vizija od predsjednika, mislim da je za mene jako interesantno zašto je Hajduk sad gdje jest. Velik je izazov, ali s puno rada to možemo promijeniti. U nogometu to ne ide preko dana, ali vjerujem u sebe i jako sam ambiciozan i za mene je to mogućnost što mogu napraviti iskorak u Hrvatskoj jer jako volim u Hrvatskoj i žena mi je iz Dalmacije – predstavio se Nikoličius.

Na pitanje koji će biti prvi koraci u klubu s obzirom da dolazi u sredinu koja traži promjene za razliku od Gorice gdje je sve bilo sređeno odgovorio je:
– Bilo bi teško odgovoriti na ovo pitanje jer mi treba neko vrijeme da uočim prave probleme i prava rješenja. Prvo ću morati pričati sa svakim igračem osobno i članom osoblja kako bih vidio zašto jedan dan ne mogu dati sve od sebe. Kvaliteta momčadi je okej, ali imamo disbalans, a kad imaš loše rezultate, nakupi se i pritisak … Treba mi malo vremena da shvatim što je Hajduk iznutra. Imam svoje mišljenje, ali ne bi bilo pošteno reći ga jer ću za mjesec dana ovdje već možda imati drugo mišljenje. Imam svoj plan, i on je sličan kao predsjednikov. Trebamo stabilizirati momčad i imati jasne ciljeve – rekao je novi sportski direktor.

Predstavljanje Nikoličiusa možete pogledati ovdje: https://youtu.be/HiLxQRdJBlE

Izvor: 24 sata