NOGOMET

SLUŽBENO JE: Hrvatski vratar Ivan Brkić napustio je Neftchi i potpisao ugovor s novim klubom

Karlovčanin Ivan Brkić (29) pridružio se momčadi poljskog Motor Lublina, momčadi koja je ove sezone ušla u elitni rang poljskog nogometa. Bivši igrač azerbajdžanskog Neftchija Bakua potpisao je ugovor na dvije godine do kraja lipnja 2026. godine. Poljski klub Motor Lublin je platio je 150.000 eura odštete.

  • O Poljskoj ligi čuo sam sve najbolje, od navijača do infrastrukture – kaže Brkić.

Novi Brkićev klub je novi poljski prvoligaš Motor iz Lublina koji ima mladu i perspektivnu momčad bez velikih zvijezda, kao i mladog 31-godišnjeg trenera. Stadion je kapaciteta 15000 mjesta i gotovo je sve rasprodano kroz pretplatu. Vlasnik kluba je jedan od najbogatijih Poljaka koji s klubom ima velike ambicijame.

  • Nadam se da sam povukao pravi potez te da će moje iskustvo pomoći mojem novom timu. Financijski uvjeti su nešto bolji nego u Neftchiju, ali ne presudno. Najvažnije mi je da branim. Moji prvi osjećaji su vrlo pozitivni. Osjećam da je momčad, ljudi koji ovdje rade, igrači i stručni stožer, poput jedne obitelji, da imaju vrlo dobar međusobni odnos. Čuo sam i da je Ekstraklasa uravnotežena liga i da svatko može pobijediti bilo koga, pa će to biti zanimljiv izazov – rekao nam je novi vratar žuto-bijelo-plave momčadi.

Na gol Motora bi trebao stati već 21. srpnja u srazu susreta 1. kola protiv Rakowa.


Brkić je čuvao vrata Nefchija od zime 2022. kada je stigao iz Rige, a za crno-bijele iz Bakua branio je u 68 utakmica. Po Sofascoru i ocjenama bio je najbolje ocijenjen igrač. S Neftchijem je postao i viceprvak Azerbajdžana ali bez titule i finala Kupa. Prije toga igrao je za Zrinjski iz Mostara, Cibaliju, Lokomotivu, Imotski, Istru i Karlovac.

S azerbajdžanskim klubom imao je važeći ugovor do ljeta 2025. s opcijom produženja. Prošle godine je imao manju ozljedu i stavili su domaćeg golmana pa su i završili 5., a ne 2. gdje su bili kolo prije kraja prvenstva. Tako da Brkić po prvi puta od 2017. ne igra kvalifikacije za europska natjecanja. Bio bi on i ostao, ali je tražio jamstvo da će braniti najbolji, ili da mu sada produže na dvije godine, odnosno aktiviraju 2+1 godinu. No, kako u Azerbajdžanu klubovi moraju ispunjavati kvote s domaćim početnim sastavom i kvotom, Ivan Brkić je ipak odlučio otići. Kako su klub počele stizati ponude iz Grčke, Mađarske,Cipra i Poljske Brkić je odlučio otići.