NOGOMET PRENESENO

SLUČAJ “KLAUN”: HNS objavio odluku koja se čekala danima: Bruno Petković kažnjen zbog vrijeđanja Roberta Jarnija

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku o kazni za prvotimca Dinama, Brunu Petkovića, zbog neprimjerene izjave na konferenciji za medije uoči gostovanja njegova kluba u Sevilli protiv Betisa, u kojoj se osvrnuo na medijski istup tadašnjeg izbornika mlade hrvatske U-17 reprezentacije, Roberta Jarnija.

Petković je kažnjen s 5.000 eura zbog povrede odredbe iz točke V., stavka 1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova, čime je počinio prekršaj iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a., objavio je HNS.

Točkom V., člankom 1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova utvrđeno je da se nogometni djelatnici trebaju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije te davati izjave za sredstva javnog priopćavanja samo sukladno duhu i općem pravilu navedenog Kodeksa.

Petković je Jarnija nazvao klaunom, a nakon te njegove izjave Jarni je dobio otkaz zbog svojih izjava da će navijati za Betis protiv Dinama. Petković je u pak Sevilli postigao pogodak za pobjedu 0:1 kojom su se Modri približili prolasku u osminu finala Konferencijske lige. Momčad trenera Sergeja Jakirovića prolaz je potvrdila u zagrebačkom uzvratu u kojem je rezultat bio 1:1, a Petković među najboljim pojedincima dvoboja.

Najveći optimisti u redovima Hajdukovih pristalica nadali su se da bi Dinamov centarfor mogao biti suspendiran i za pokoji nastup u domaćim natjecanjima, ali HNS-ovi disciplinci smatrali su da nema potrebe ići tako daleko, pa su Petkoviću odrezali novčanu kaznu koja bi zaboljela svakog prosječnog hrvatskog građanina. Dakako, Petković je sa svojim visokim primanjima praktički neće ni osjetiti…

Je li i Jarni mogao proći samo s novčanom kaznom, a ne i s otkazom, ostat će tema o kojoj će se još raspravljati.

Izvor: SN / G. Č. Mašansker Foto/ CROPIX