NOGOMET

SELEKTIVNI TURNIR HNS: U Ćukovoj selekciji karlovački igrači Livojević, Pečaver, Leljak i Špigelski te instruktor Gec i fizioterapeut Delić

U Zagrebu je (od 26.05. do 30.05. 2023.) održan Proljetni selektivni turnir HNS-a za nogometaše 2009. godišta. Završni je to turnir za dječake U-14 na kojem sudjeluju trenutno najbolji dječaci u Hrvatskoj 2009. godišta iz nogometnih saveza: Split, Zagreb, Osijek, Rijeka, Sjever i ZNS. turnir je završni filter za ulazak u U-15 reprezentaciju Hrvatske.

Iz klubova Karlovačke županije, sudjelovala su četiri igrača – Ivano Livojević i Mateo Pečaver (NK Karlovac 1919) te Luka Leljak i Borna Špigelski (NK Ilovac). Osim igrača iz NSKŽ dio stručnog stožera selekcije nogometnog Središta Zagreb Sretena Ćuka činili su trener Igor Gec (instruktor NSKŽ) i fizioterapeut Marijo Delić.

Selekcija Središta Zagreb sačinjena od 4 županijska saveza (Krapinsko-zagorski, Karlovački, Sisačko-moslavački i NS Zagrebačke županije) za koju su nastupali karlovački nogometaši uvjerljivo je osvojila 1. mjesto s 4 pobjede i jednim neriješenim rezultatom u 5 odigranih utakmica, odnosno samo jednim primljenim pogotkom i bez poraza na ovom prestižnom turniru. Uspjeh je tim veći ako se uzme u obzir da selekciju NS Zagreb čine igrači većinom iz niželigaških klubova dok su igrači ostalih nogometnih Središta većinom članovi prvoligaša (GNK Dinamo, NK Lokomotiva, HNK Hajduk, HNK Rijeka, NK Istra, NK Osijek, NK Varaždin, NK Slaven itd.).

Turnir Središta HNS-a za dječake odigran je na terenima NK Mladost u Buzinu i NK Hrvatski dragovoljac, a najboljim je igračem proglašen Mihael Kelava (NS Zagreb). Najbolji je vratar Fran Gračanin (ZNS), a najbolji strijelac Duje Čukušić (NS SPLIT).

NS ZAGREB: Brebrić, Echue, Miholić, Kožina, Noah Dora, Cigula, Babić, Kelava, Landripet, Kutleša,Mažar,, Livojević, Pečaver, Špigelski, Leljak, Krišto, Bilobrk, Saitz, Bosak, Mačković. 


STOŽER:
Sreten Ćuk – izbornik
Mile Buinac – voditelj
Igor Gec – trener u stožeru
Franjo Kučko – instruktor NSKZŽ
Stjepan Bašić – instruktor NSZŽ
Marijo Delić – fizioterapeut


 • Zahvaljujem se našem izborniku Ćuku na ukazanom povjerenu da vodim ove talentirane dječake na turniru kao i Gecu, Kučku i Bašiću na svesrdnoj pomoći. Ovo je naš zajednički uspjeh. Još će se čuti o ovim mladim nogometašima, a i dokaz je da se i u klubovima nižih liga dobro radi s mladima. Nažalost, mnogi će otići u klubove drugih središta koji nastupaju u višem rangu, a na nama je da odgajamo i pravilno usmjeravamo talente kojih neosporno ima. Naši treneri ih znaju prepoznati, naš šef Ćuk tu je pravi majstor, ima nos za prepoznati talent i kvalitetu. – kaže Mile Buinac instruktor NSSMŽ.

Spomenimo još i da je paralelno s dječacima održan završni selektivni turnir za djevojčice U-15 (2008. godište) kojeg je također osvojila selekcija NS Zagreb s maksimalnim učinkom. Iz Karlovačke županije dio selekcije djevojčica bila je Tonka Turkalj (ŽNK 4 Rijeke).

REZULTATI SVIH UTAKMICA SELEKTIVNOG TURNIRA:

 1. kolo:
  NS Zagreb – NS Sjever 2:1
  NS Split – ZNS 0:1
  NS Osijek – NS Rijeka 0:2
 2. kolo:
  NS Sjever – NS Split 0:1
  NS Rijeka – ZNS 0:3
  NS Osijek – NS Zagreb 0:3
 3. kolo:
  NS Zagreb – NS Rijeka 0:0
  NS Split – NS Osijek 3:0
  ZNS – NS Sjever 4:1
 4. kolo:
  NS Rijeka – NS Sjever 1:2
  NS Osijek – ZNS 2:1
  NS Zagreb – NS Split 1:0
 5. kolo:
  NS Sjever – NS Osijek 4:1
  NS Split – NS Rijeka 2:1
  ZNS – NS Zagreb 0:2