NOGOMET

PROLAZ JE IMEPRATIV: Mađari i Kosovari ne smiju stati na put Osijeku i Rijeci

Evo gdje možete gledati novi hrvatski lov na Europu: Osijek u prvoj utakmici igra na Opus Areni, a Rijeka je otputovala u Prištinu. Oba su susreta na rasporedu u 20 sati na kanalima Maxsport 1 i 2.

Ambicija je vrlo jasna: oba naša predstavnika prioritetno žele proći dalje i boriti se za nastup u skupinama, što je označeno kao cilj. Osijeku, pritom, pogotovo nakon otvorenja Pampasa i onog lanjskog debakla kontra Kizilžara

  • ZTE igra napadački nogomet. Disciplinirana su i organizirana ekipa s dobrim pojedincima. Moramo biti pravi, ponoviti utakmicu s Belupom, čak i biti malo bolji da bi napravili dobar rezultat. Vjerujem u svoje igrače. Treba ući kao protiv Belupa, visok ritam držati, imati kontrolu lopte. Od toga ne odstupam. – najavio je ZTE trener Osječana Stjepan Tomas, uvjeren u novu veliku predstavu navijača na Pampasu.

Riječani su put do Kosova zbog najave lošeg vremena gađali zrakoplovom iz Zagreba. Sletjeli su tijekom poslijepodneva u Prištinu, uvjereni da će nakon dva ogleda s Kosovarima sletjeti i u treće pretkolo Konferencijske lige. Zajedno s Osijekom. Tamo gdje ih čeka Hajduk. Nade su velike. Bile su, doduše, i lani. Ali ovoga puta treba vjerovati u trijumf hrvatskog nogometa. Uvodne utakmice HNL-a pokazale su se da nada nije bez podloge. Dapače.

Uglavnom, utakmice kreću u 20 sati po hrvatskom vremenu, a uzvrati su za tjedan dana. Ako prođu, Osijek će igrati protiv boljeg iz susreta protiv boljeg iz ogleda farskog B36 i velškog Haverfordwest County, a Rijeka kontra boljeg iz susreta rumunjskog Cluja i turskog Adana Demirspora. Hajduk kreće kontra pobjednika između grčkog PAOK-a i izraelskog Beitara iz Jeruzalema.

Izvor: SN